Corona-update #2 vanuit het bestuur

502

Vorige week zijn door het ministerie nieuwe maatregelen bekend gemaakt in het kader van het beteugelen van het Corona-virus.

Een goed moment voor een update:

  • Wij komen regelmatig op de Alsie en zien dat er niet meer gesport wordt. Fijn dat iedereen zich aan de afspraken houdt!
  • De KNVB heeft definitief de competitie 2019 – 2020 beëindigd. Dat betekent dat er geen officiële voetbalwedstrijden meer plaats zullen vinden. Niemand promoveert, niemand degradeert. We starten in augustus 2020 weer zoals we in de zomer 2019 begonnen zijn! Het geeft in ieder geval duidelijkheid. We wachten verder rustig de duur van de maatregelen af.
  • We gaan definitief beginnen met de aanleg van een sproei installatie. We denken dat dit in de periode 15 – 29 mei kan gebeuren, tenzij nieuwe maatregelen rondom het corona-virus dit onmogelijk zouden maken. We hebben veel handen nodig omdat we in het kader van een kostenbesparing een aantal zaken zelf gaan uitvoeren. Wil je helpen? Meld je aan bij Willen Meulenbroeks: tjoepsm@hotmail.com .
  • Intussen komt her en der de vraag naar boven hoe dat moet met de contributie. De gedachte is dan dat er wel contributie betaald wordt, maar dat er geen “tegenprestatie” geleverd wordt.  Wij hebben dat nog niet vanuit onze vereniging gehoord. Maar het speelt wel bij bijvoorbeeld sportscholen en bij andere verenigingen. Wij begrijpen de vraag wel en vinden dat we er eerlijk met elkaar over moeten praten. Wij laten dat punt gewoon liggen tot de eerstvolgende ALV. Die plannen we in zo gauw het weer mogelijk is. We bespreken dan, naast een aantal andere zaken, hoe we ermee om willen gaan.

Tot zover. Veel gezondheid, zuinig op jezelf en hou elkaar goed in de gaten!

Frans Bruinsma,

Voorzitter RKDSV.