De avonturen van onze meiden!

1939

De competitie gaat bijna beginnen, hierbij even een update van de dames/meiden afdeling van RKDSV. Voor het eerst in de historie beginnen we met maar liefst 4 dames teams, twee bij de senioren en twee bij de jeugd. Ze hebben ondertussen allemaal 3 bekerwedstrijden erop zitten, maar zijn we klaar voor de competitie?

We beginnen bij de VR1, dit team wist net voor het verstrijken van de transfer deadline zich te versterken met Madelon Braber.  Ik weet zeker dat we daar dit jaar nog veel plezier aan gaan beleven. De eerste bekerwedstrijd werd met 4-0 verloren uit tegen de Beerse Boys, maar die staan dan ook een klasse hoger. De tweede bekerwedstrijd werd met 0-7 verloren tegen Hilvaria.  Afgelopen zondag werd met 0-5 gewonnen tegen SVSOS. Het grootste probleem is waarschijnlijk dat ze maar met 13 speelsters zijn en het moet dus niet teveel tegen gaan zitten met blessures etc.. Er zit duidelijk een stijgende lijn in dit team en ik verwacht dat ze dit jaar hoge ogen gaan gooien in de competitie.

De VR2 werd dit jaar ook versterkt met 2 speelsters,  Inge en Hanneke zijn toegevoegd aan dit supergezellig team. De eerste wedstrijd sla ik even over: 1-14. De tweede wedstrijd uit bij GSBW werd gelijk gespeeld en de laatste van de 3 werd verloren met 2-4 tegen FC Tilburg. Met de VR2 kan je alle kanten op, ze wisselen hele goede wedstrijden af met wat mindere. Wel zie ik duidelijk een stijgende lijn en ook hier zie ik het komende seizoen zeker mogelijkheden. Hun grootste kracht is toch wel hun geweldige beleving van het spelletje en de derde helft, echt een topteam!

Dan komen we bij de MO17, deze groep kreeg dit jaar een spectaculaire metamorfose. Deze meiden speelde al jaren bij elkaar en op een zeer hoog niveau maar door verschillende omstandigheden  moesten 4 speelster stoppen met voetballen. Niet getreurd want hier kwamen ook weer 3 speelsters die dit team compleet maken. Ikke, Loes en Lisa zorgde voor een ware verjonging in dit team. De eerste bekerwedstrijd werd met 4-2 verloren bij de Beerse Boys. De tweede wedstrijd gingen de meiden strijdend ten onder tegen Best Vooruit en de laatste werd ook verloren met 0-2. Het grootste probleem van dit team is dat ze geen vaste keepster hebben maar daar wordt ook aan gewerkt. Ze zullen dit jaar vol aan de bak moeten, maar dat is dit team wel toevertrouwd.

En dan onze MO13, een volledig nieuw team dat voor het eerst gaat deelnemen aan de competitie. Na wat opstartproblemen gingen deze meiden enthousiast aan de slag.  Hun allereerste bekerwedstrijd werd dik gewonnen met maar liefst 7-0. Zou je misschien denken dat is een mooie uitslag maar het was meer dan dat. Voor sommige van deze meiden was het echt hun allereerste(!) wedstrijd en andere voetbalden 1 of 2 jaar, maar de meeste meiden hadden nog nooit gewonnen en dat zorgde voor heel veel blije gezichten. Zou je misschien denken dat het toeval was maar ook de tweede wedstrijd werd met maar liefst 6-0 gewonnen tegen Bladella, het feest kon niet op.  Afgelopen zaterdag verloren ze met 3-5 tegen St Michiels Gestel maar dat kan de pret niet drukken. Het is een hele leuke en enthousiaste groep die heel fanatiek aan het trainen en voetballen is,  ga gerust is kijken want het is een genot om te zien.

Samengevat, onze dames en meiden tellen echt mee binnen RKDSV. Ga gerust eens kijken want je wordt dikwijls blij verrast.