De MO20 komt er aan!

358

Binnen RKDSV is ondertussen wel bekend dat er een vrij grote damesafdeling is. Zowel een Vr1 die jaarlijks om het kampioenschap mee draait in de 4de klasse als een Vr2 die ook hun mannetje staan. Minder bekend is volgens mij dat er ook een volledig jeugdteam bestaat van meiden onder de 20 jaar, de MO20 genaamd en hier wil ik wel is iets over kwijt.

Zoals de meesten wel weten is de overstap van de jeugd naar de senioren wel een dingetje en zeker bij de meiden-afdeling. Zie maar is een compleet team te bouwen en te behouden met meiden van 15/16/17/en 18 jaar. In Diessen is dat weer gewoon gelukt, mede door de grote inzet van Martel van Nieuwkuijk, Jurgen van Kollenburg en Rob Verhoeven. John Smetsers regelde vanuit de technische kant van RKDSV de rest. Zou je misschien denken dat is zo geregeld, maar geloof mij dat is echt niet zo. Bij onze buren (Hilvaria en de Beerse Boys) krijgen ze dit niet voor elkaar, terwijl dit toch echt veel grotere verenigingen betreft dus een dikke pluim voor deze heren.

Wat maakt deze groep dan zo uniek zou je misschien zeggen? Er zit van alles tussen en op 1 of andere manier matcht het toch heel goed. Voetbalsters die net begonnen zijn met voetballen samen met meiden die er al een hele carrière op hebben zitten, meiden die puur voor de gezelligheid erbij zijn samen met meiden die heel ambitieus zijn, meiden van net 15 jaar en meiden van 18+. Zo gezegd het is een allegaartje, maar op zaterdag gaan ze maar voor 1 ding, winst of in ieder geval het zo goed mogelijk presteren!

De kaarten in de 1ste reeks zijn ondertussen geschut en onze meiden eindigden op een 6de plaats van de 8. Afgelopen zaterdag speelden ze uit tegen Reusel die nog voor de titel speelde en dan zie je nog heel duidelijk de verschillen. Een veel grotere vereniging met alleen meiden van 18 en 19 jaar en daar is bijna niet tegenop te boksen. Als je dan van tevoren ziet dat ze wekelijks heel makkelijk winnen weet je al dat het een moeilijke middag gaat worden, maar met 100% inzet van onze meiden werd de schade beperkt gehouden, verlies met 6-1. Het beste meisje van het veld stond toch echt bij ons in het doel en het mooiste doelpunt van de wedstrijd was er toch echt 1 van onze meiden, niet dan Minte en Caia! Al met al een prima wedstrijd van onze zijde, een hele goede inzet gecombineerd met ook nog leuk voetbal.

Volgende week zaterdag volgt de 2de reeks en die is identiek aan de vorige dus gaan we minimaal voor 1 treetje hoger en misschien zelfs wel twee. Kom gerust eens kijken en steun onze meiden, ze verdienen het zeker!

Gr De Razende Reporter