Dubbele overwinning van Dames 1 en 2 in en tegen Hilvaria!

338

Om 11.00 uur speelde onze Dames 2 op het hoofdveld van Hilvaria een uitstekende pot voetbal en ze gingen aan de haal met de 3 punten. Goed voorbeeld doet goed volgen zeggen ze dan en een uur later speelde de VR1 hun wedstrijd tegen Hilvaria VR1.

Om 12.00 uur werd er afgetrapt op een erbarmelijk slecht kunstgrasveld, het veld was gewoon zwart van het rubber en je moest het groen bijna gaan zoeken, maar goed daar hebben beiden teams last van.

Vanaf de aftrap gingen onze dames op zoek naar het doel van Hilvaria en het was meteen pompen of verzuipen. Met goed opgezette aanvallen bestookten we het doel van onze tegenstander en al in de 5e minuut maakte Gwen een keurige uitgespeelde aanval netjes af, de 0-1 was een feit. Hiermee was de honger nog niet gestild en onze dames drukten door en kregen verschillende mogelijkheden om de 0-2 te maken, maar het wilde niet lukken. In de 25ste  en in de 35ste  minuut werd er overduidelijk hands gemaakt in het strafschopgebied van Hilvaria, maar de scheids wuifde het beiden keren weg of hij had het echt niet gezien??? In de 40ste  minuut kregen we een vrije trap op 25 meter van het doel van Hilvaria en Suus ging er eens goed voor staan. Ze nam een aanloop en knalde de bal in één keer recht in de kruising, 0-2. Het zou een terechte ruststand zijn maar in de 44ste minuut brak de spits van Hilvaria door en kwam 1 op 1 te staan met Anouk. Ze schoot de bal netjes in, maar Anouk plukte de bal keurig uit de hoek. Tot ieders verbazing wees de dienstdoende scheidsrechter niet naar de cornervlag, maar naar de penaltystip. Er was niet eens contact geweest tussen beide speelsters, dus werkelijk niemand wist wat hier de reden van was. De penalty werd benut en Hilvaria had hun aansluitingstreffer.

De 2e helft was ook voor onze meiden, maar Hilvaria deed goed mee. Het was een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer met toch wel een beter RKDSV. In de 60ste minuut kregen we nu wel een penalty nadat de rechtsback van Hilvaria de bal uit het doel had geslagen. Wederom ging Suus achter de bal staan en maakte de 1-3, ook al kwam de keepster er nog wel aan. Hierna waren we heer en meester, maar in plaats van de 1-4 te maken begonnen we wat te morsen met onze kansen en dan is het de goden verzoeken, want uit een corner van Hilvaria maakte ze de 2-3 en dan wordt het toch nog spannend. We speelden het verder wel heel professioneel uit en ook hier gingen dus de 3 punten mee naar Diessen. Dat maakt samen 6 punten voor RKDSV.

Waarschijnlijk mogen we voorlopig niet meer de wei in, maar so far so good. De VR2 heeft na een wat stroef begin de draad weer helemaal opgepikt en staat met 7 punten uit 4 wedstrijden keurig in de subtop. De VR1 heeft nog de volle buit en staat gedeeltelijk bovenaan! Hopelijk gaat de break niet al te lang duren, maar we wachten maar af!