Effectief RKDSV wint van concurrent vv Waalre

369

Na een 2x een 1-1 gelijk spel in de tweeluik tegen vv Vessem, stond afgelopen zondag de eerste wedstrijd van wederom een tweeluik op het programma. Deze keer kwam nummer 4 van de ranglijst Waalre op bezoek. Met de rust stond het al 3-1 voor de thuisploeg, en uiteindelijk was deze stand ook de eindstand.

Zoals eigenlijk de gehele wedstrijd was ook in de openingsfase het spel redelijk in evenwicht. Waar de bezoekers uit Waalre de eerste echte kans kregen, maar keeper Siem van Doormaal stond op z’n plek en kon de kopbal eenvoudig oprapen. Na ongeveer 20 minuten spelen was het de beurt aan de thuisploeg. Zonder echt goed te spelen kwam het op een 2-0 voorsprong. Eerst was het Mike van de Weert die de score opende met een bekeken schot in de beneden hoek. Een paar minuten later belandden de bal na een verlengde corner voor de voeten van Melvin Timmermans. De aanvoerder wist wel raad met deze kans en verdubbelden de score. Waalre gaf zich na deze tegenslagen nog niet meteen gewonnen en maakte al vrij snel de 2-1. Toch bleef RKDSV voor de rust uiterst effectief. Deze keer was het Gijs Neggers die zijn naam op het scorebord bracht. De Diessense pendelaar kopte een voorzet van Tijn Janssen tegen de netten aan.

Na de rust probeerde Waalre nog aan te zetten en gokte RKDSV op de counter. Aan beide kanten waren er wat kleine kansen maar telkens waren het de beide goalies die hun doel schoonhielden. Vlak voor tijd was er nog 1 levensgrote kans voor RKDSV. Helaas wist topscorer Tijn Janssen deze oog in oog met de doelman niet te benutten en zo bleef het 3-1.

Waar RKDSV in het verleden nog wel eens moeite had met het benutten van de kansen was het deze keer zeer effectief.. Komend weekend kan de ploeg van trainer Frans Verbeek 2x gaan laten zien of het deze effectiviteit kan koppelen aan wat beter veldspel. Op paaszaterdag op bezoek bij vv Waalre(18.30u) en op 2e paasdag op bezoek bij vv Acht(14.30).
Hopelijk zien we onze trouwe supporters daar ook weer verschijnen!

Foto’s Nick van Hees