Even voorstellen: Het webteam!

3855

Een nieuwe rubriek op de website van RKDSV over het wie, wat en waarom binnen de vereniging. In de rubriek Even voorstellen willen we graag de verschillende (vrijwillige) functies binnen RKDSV uitlichten. Hierdoor krijgen we een indruk wat er binnen onze club gebeurd en wie er allemaal actief zijn. De eerste keer stellen wij onszelf aan jullie voor, het nieuwe webteam van RKDSV.

Wie zijn jullie?
Het nieuwe webteam bestaat uit Wilco van Gestel, Menno van Bijsterveldt, Roy Spitters, Nick Reijrink en Tijn Janssen. Wij zijn tussen de 20 en 30 jaar oud en al bijna ons hele leven lid van RKDSV. We zijn te bereiken via het e-mailadres websiterkdsv@gmail.com.

Wat is jullie functie binnen RKDSV?
Binnen RKDSV gaan we de website www.rkdsv.nl actief beheren en zullen we proberen om de verschillende social media zoals Facebook, Twitter en Instagram op een enthousiaste manier in te vullen. Daarnaast komt er binnenkort een groot TV-scherm in de kantine te hangen. Ook hier zullen we op een leuke manier invulling aan gaan geven.

Op welke manier zijn jullie in deze functie terecht gekomen?
Enige tijd geleden is ons vanuit het bestuur gevraagd om met invulling te gaan geven aan deze taak. Wilco van Gestel was op dat moment al webmaster van RKDSV, maar het werk werd te veel voor één persoon. Na een bespreking met Ad Schepens en een korte websitecursus bij Van Laarhoven ICT, hebben wij afgesproken om deze taak op ons te nemen.

Hoe ziet een week voor het webteam eruit?
Gedurende de week doen wij ons best om ingestuurde stukken zo snel mogelijk op de website te publiceren en via social media te verspreiden. Op maandag ontvangen we bijvoorbeeld wedstrijdverslagen die we dan dezelfde dag online willen plaatsen. Tijdens wedstrijddagen zijn we actief op Facebook en Twitter om de thuisblijvers op de hoogte te houden van de gebeurtenissen rondom het eerste elftal. Daarnaast gaan we zelf een aantal nieuwe rubrieken op de website en rondom het nieuwe scherm in de kantine introduceren. Zo hebben we, naast deze nieuwe rubriek, plannen om op zondag een speler van de week te verkiezen.

Heb jij leuke ideeën, foto’s, video’s, wedstrijdverslagen?  Stuur ze gerust naar ons op!

Wat zijn jullie hoogtepunten binnen de vereniging?
Tijn Janssen noemt de promotie van Diessen 1 in het seizoen 2012/2013 als zijn hoogtepunt binnen de club. Nick was afgelopen seizoen de terechte speler van het jaar. Voor Menno was het kampioenschap van Diessen 4 en de daarbij horende feestweken de beste periode binnen RKDSV. Roy Spitters was dicht bij een promotie tijdens zijn eerste seizoen (2014/2015) voor RKDSV 2. Wilco denkt terug aan zijn periode als coach van RKDSV C1, toen zijn team in hetzelfde seizoen kampioen werd en de beker wist te winnen.

Wat is jullie doel met de invulling van deze functie binnen RKDSV?
We willen de website van RKDSV levendig en actueel houden! Daarbij zijn de verschillende social media een mooie manier om de berichten te verspreiden en de betrokkenen van RKDSV op de hoogte te houden van nieuws en evenementen.