Hoe vergaat het RKDSV VR1 in de 4de klasse?

774

We hebben een mooie en goede voorbereiding gehad met veel trainingen, oefenwedstrijden en bekerwedstrijden maar het gaat natuurlijk maar om 1 ding, de competitie! We hadden veel vertrouwen, maar toch eerst maar eens zien waar we staan na de promotie naar de vierde klasse.

Onze eerste competitiewedstrijd was meteen een echte! Best Vooruit VR1 kwam op bezoek en die hadden in de voorbereiding (beker) alleen nog maar gewonnen, maar toen hadden ze nog niet tegen ons gespeeld. We begonnen goed met verzorgt voetbal en de eerste kansen waren een feit. Best Vooruit bood goed tegenstand en ze hadden voorin een paar lepe spitsen staan. Na een gevaarlijke uitval van Best Vooruit, kwamen Britt van Riel en Anouk(keepster) keihard in botsing met elkaar met vooral heel nare gevolgen voor Britt. Ze werd met een ambulance afgevoerd en zal voorlopig niet mee kunnen doen helaas. In de chaos die heel even ontstond scoorde Best Vooruit de 0-1. Geen paniek bij onze dames, want het spel was gewoon goed en het was zaak om dit door te trekken. Na een half uur spelen maakte we de terechte 1-1 na een zeer goed lopende aanval. Net voor rust viel ook de 2-1, een heel goed moment natuurlijk. De tweede helft was er zeker een overwicht van onze dames maar Best Vooruit bleef loeren op een countertje. Een kwartier voor tijd gooide Gwen de wedstrijd in het slot door de 3-1 aan te tekenen. Dat we de laatste 10 minuten nog 2 keer scoorde was leuk voor de statistieken maar de 3 punten waren natuurlijk veel belangrijker. Helaas moeten we het voorlopig dus wel zonder Britt doen, beterschap!

De tweede wedstrijd speelde we uit tegen ST Were Di/ FC Tilburg VR2. We starten al om 10.00 uur en sommige supporters waren wat later, helaas voor hun want we stonden binnen 5 minuten al met 0-2 voor en binnen 15 minuten was het alweer 1-2. Zoals je leest, het werd een zeer rommelige wedstrijd met veel doelpunten en een veel beter RKDSV. Het was zeker niet goed maar met 2-8 kunnen we dan toch ook wel weer leven.

Wedstrijd 3 was een uitwedstrijd tegen Beerse Boys VR2. Bij voorbaat een moeilijke tegenstander voor onze dames. We gingen goed van start en na 10 minuten maakte we de terechte 0-1. We bleven de bovenliggende partij maar ook Beerse Boys kwam er zo nu en dan verraderlijk uit. Ruststand 0-1. In de rust werd afgesproken dat we de tweede helft meteen druk zouden gaan zetten om de 0-2 te forceren en zo geschiedde. Roos maakte een zeer fraai doelpunt en de wedstrijd werd al in de 50 minuut op slot gegooid. Dat we in de laatste 20 minuten uitliepen naar 0-5 was helemaal mooi natuurlijk. Het grootste compliment moeten we in deze wedstrijd geven aan de gehele verdediging, die zo goed als niks hebben weggeven en met als mooi eindresultaat dat we de 0 hebben gehouden.

Wedstrijd 4 en voorlopig de laatste was thuis tegen Waspik VR1. De supporters waren in groten getale aanwezig want die zien natuurlijk ook dat de schwung er weer helemaal in zit bij onze meiden. Waspik is een zeer fysieke tegenstander en het was dus zaak om daar doorheen te voetballen. Aangezien we daar zeker de kwaliteiten voor hebben moest het vandaag gewoon gaan lukken. Dat wij als staf dat denken is tot daaraantoe maar de meiden wisten dat ook en dan gaat het dikwijls mis, toch een soort van onderschatting?? Na een matige warming-up volgde nog een redelijk eerste kwartier waar we dan ook op voorsprong kwamen, 1-0. Halverwege de eerste helft maakte we ook zelfs de 2-0 maar het was allemaal ploeteren en harken. Ruststand 2-0. De trainer was er zeker niet gerust op want het vertoonde spel was gewoon niet goed. Na een uur spelen maakte we de 3-0 en de buit leek binnen maar al snel maakte Waspik de 3-1. Hierna kregen ze ook nog een paar mogelijkheden maar die werden vakkundig gepareerd door onze keepster. Einduitslag 3-1.

En dan heb je na 4 wedstrijden “gewoon” 12 punten en staan we trots bovenaan. Op zich een hele goede prestatie maar het gaat nu pas echt beginnen voor de dames. Aanstaande donderdag spelen we uit tegen Uni Animo (vriendschappelijk), maar daarna spelen we op 28 oktober uit tegen nr. 3 E.M.K. en op 4 november thuis tegen de nr. 2 O.D.C., die beiden ook nog ongeslagen zijn. Het zou natuurlijk heel leuk zijn als er veel publiek is tijdens de topper op 4 november, aanvang 12.00 uur. Met de getoonde inzet bij de trainingen en wedstrijden kunnen we zeker meedoen in de top van deze klasse. We hebben zeker weer een heel goed team dit jaar, maar zullen toch echt gewoon voor elk punt moeten knokken!  To be continued!