In memoriam Ties Moors, het gezicht van onze huiskamer

693

Ons bereikte het droevige bericht dat op 81 jarige leeftijd is overleden Ties Moors. Wie Ties zegt roept er direct achteraan Lies, want wat waren zij een twee-eenheid. Wij mogen stellen dat er generaties op zijn gegroeid met Ties en Lies achter de bar in de kantine van RKDSV. Sinds 1973 hebben zij de kantine 30 jaar lag gerund met de brede lach die eenieder zich kan herinneren. Niet alleen onze eigen leden, maar waar je ook kwam wist ook de tegenstander direct de naam te noemen van onze kantine beheerder en zijn vrouw.

Ties was lid van RKDSV sinds 1 juli 1955, dus mogen wij spreken van 66 jaar lidmaatschap van onze club. In de jaren 60 en 70 speelde Ties voornamelijk in het 3e elftal en was hij ruim 20 jaar secretaris van de jeugdafdeling waar hij zelfs de zilveren speld van de KNVB mocht ontvangen.

Lies is nog steeds werkzaam op maandag en vrijdag bij onze club en Ties kwam nog met zeer grote regelmaat kijken naar het eerste. Lekker na afloop een biertje drinken met de mensen die hij zo lang hetzelfde had voorgezet. En zijn lach, en Jantje Koopmans, zal ons altijd bijblijven.

Niet voor niets is boven de bar in onze kantine een van de eerste foto’s gewijd aan Ties en zijn Lies achter hun vertrouwde tap.

Wij wensen Lies, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte in deze dagen.

Bestuur RKDSV