KNVB komt met Rinus naar RKDSV

203

Projectmedewerker Voetbalontwikkeling van de KNVB heeft RKDSV, als één van de 15 verenigingen uit Zuid I, gekozen voor een gratis avondje Rinus. Dat gaat plaatsvinden op woensdag 16 oktober 2019 op sportpark de Alsie in Diessen.

Voor wie? Voor alle jeugdtrainers van RKDSV, SvSOS en Tuldania.
We kunnen maximaal 40 trainers plaatsen. Op dit moment hebben we 21 aanmeldingen binnen. Wie aanwezig kan zijn moet zich melden bij John Smetsers via de mail of via de app. Iedereen die zich aangemeld heeft krijgt komend weekend via de mail nog wat detailinformatie van deze avond toegestuurd.

Wat is Rinus?
Rinus is een app waarin losse trainingsvormen, complete trainingen per leeftijdscategorie (vanaf O6 t/m O19) staan. Met Rinus richt de KNVB zich vooral op jeugdtrainers. De jeugdtrainers zijn het immers die elke week weer de uitdaging hebben om de trainingen zodanig in te vullen dat kinderen lachend komen, lachend weggaan, alweer uitkijken naar de volgende training en ook weer iets beter geworden zijn. Het vraagt best veel van jeugdtrainers dit elke week weer te realiseren. Zij zijn immers (samen met de coach) de mensen die het plezier en de ontwikkeling van jeugdvoetballers beïnvloeden en daarmee ook een belangrijke rol spelen in het behoud van leden. Vanuit die gedachte wil de KNVB de jeugdtrainers een bijeenkomst aanbieden waarin wij de mogelijkheden van Rinus, de online assistent-trainer voor elke jeugdtrainer, duidelijk maken.

TC Commissie