Koploper LSV te sterk voor RKDSV 4

2190

De mannen van RKDSV 4 moesten zondag aantreden tegen LSV, de ongeslagen koploper van de competitie. De club uit Lennisheuvel was een maatje te groot en zette met een 3-0 overwinning haar reeks overwinningen voort. RKDSV 4 verliest hiermee haar aansluiting bij de top-3 en vestigt zich boven in de middenmoot.

Coach Frans Verhoeven kreeg voor deze wedstrijd veel afmeldingen en moest hierdoor flink puzzelen. Hij besloot veteraan en rustend lid John van Gestel voor deze belangrijke wedstrijd op te roepen. John twijfelde geen moment, haalde zijn schoenen uit het vet en gaf gehoor aan de oproep. Frans beschikte zondag ook over het keeperstalent uit eigen opleiding, Wiek van Bijsterveldt. Wiek verving eerste keeper Rik van Luffelen, die zijn puike prestaties van afgelopen weken beloond zag worden en werd opgeroepen voor een wedstrijd met het 2e elftal.

RKDSV begon sterk aan de wedstrijd. Er werd veel passie en strijd in de wedstrijd gelegd en dat resulteerde in een gelijkopgaand eerste half uur. LSV had meer balbezit, kreeg enkele kansjes en schrok zo nu en dan door de snelle uitbraken van Diessen. Dan Michels werd enkele keren gelanceerd en ging zijn 1 tegen 1 sprintduels aan met de laatste man van LSV. Grote kansen leverde dit niet op. Helaas moest Dan zijn wedstrijd door een blessure na 20 minuten staken, hij werd vervangen door Bram van de Heuvel. Bram verschalkte zijn tegenstander direct bij zijn eerste balcontact, maar schrok hier zelf ook een beetje van en wist geen vervolg te geven aan zijn actie. Na een half uur spelen kwam LSV op voorsprong, een bal in de 16 werd niet goed weggewerkt waardoor de aanvallende middenvelder uit Lennisheuvel de 1-0 binnen punterde.

RKDSV ging na 45 minuten vechtvoetbal rusten met een 1-0 achterstand op het scorebord. In de rust moest de club uit Diessen haar aanvoerder, Bas van Rooij, noodgedwongen wisselen en mocht John eindelijk zijn rentree gaan maken. Dit was tevens de laatste wissel die Frans op de bank had zitten.

Na de rust probeerde de zwartwitten weer vol overgave de wedstrijd in te gaan, helaas bleek dat de vermoeidheid door een zware eerste helft al snel zijn tol ging eisen. De technisch begaafde mannen van LSV waren hierdoor vaak te snel voor de ogen van onze verdedigers. Het waren Joost Kuipers en Paul de Brouwer die als rotsen in de branding het team van Frans Verhoeven op sleeptouw moesten nemen. Na enkele reddingen van de goedkeepende Wiek werd het in de 65e minuut niet geheel onverdiend 2-0. Diessen moest het hebben van de spaarzame uitvallen en verdiende daarmee twee vrije trappen. John gingen beide keren achter de bal staan, maar merkte dat een jaartje rustend lid geen goed deed aan zijn gouden linkerbeen.

Met nog 10 minuten op de klok verliet ook Fons Pijpers geblesseerd/vermoeid het veld. Het ontbreken van wisselspelers dwong de club uit Diessen ertoe om met 10 man verder te strijden. In de 83e minuut brak het ondertal RKDSV op. Een goede aanval op links werd door de vleugelaanvaller van LSV binnenkant paal binnengeschoten: 3-0. Dit tegendoelpunt maakte bij Fons extra krachten los waardoor hij toch nog terug in het veld kwam en 7 minuten zijn rechtsbackpositie kon bezetten. Het restant van de wedstrijd leverde aan beide kanten geen gevaar op en zo eindigde de wedstrijd in een 3-0 verlies voor RKDSV 4. Volgende week gaat de ploeg van Frans op bezoek bij Taxandria en zal er wederom passie en strijd moeten worden getoond om de 3 punten mee naar Diessen te nemen!

De uitsupporters verkozen Paul de Brouwer als Man of the Match. Zijn vechtlust zorgde ervoor dat veel ballen werden veroverd op het middenveld. Gefeliciteerd Paul!