Koploper RKDSV 4 ten onder tegen Oirschot Vooruit

191

Op zondag 2 februari 2020 stond de wedstrijd RKDSV 4 – Oirschot Vooruit op het programma. Nadat RKDSV twee weken daarvoor een belangrijke overwinning had gemaakt bij VOAB 4 stonden ze bovenaan in het klassement. Aangezien Oirschot vooruit op een 7e plek stond, 10 punten lager dan RKDSV, zou winst mogelijk moeten zijn. Echter was bij de eerdere confrontatie tijdens dit seizoen, na een gelijkspel, gebleken dat het een waardige tegenstander was en een overwinning niet vanzelfsprekend was. Daarbij hadden veel spelers voorgaande avond ervaren als een ‘bewogen avond’,  waarbij duidelijk geen rekening was gehouden met de lichamelijke toestand die de dag erop kon volgen. Mede hierdoor werd Bas de Laat al misselijk als hij naar zijn voetbalshirt keek, waarop besloten werd dat hij de eerste helft in zijn vrijetijdskleding mocht doorbrengen op de bank.

Tijdens de eerste minuten begonnen de zwart-witten gelijk goed. Martijn Rijnen legde in de eerste minuut al een bal op de lat en vervolgens wist Vito van Dal na een overtreding een bal richting de kruising te jagen. Echter wist de keeper van Oirschot de bal knap uit de haak te vissen. Vervolgens bleek al snel dat Oirschot sterker was dan RKDSV. De eerste helft speelde de wedstrijd zich voornamelijk af voor het doel van RKDSV. Zelf wist het 4e niet door de verdediging te komen van Oirschot mede doordat er veel balverlies werd geleden op het middenveld. In de 20e minuut wist Oirschot een schot op het doel te plaatsen. Keeper en tevens kersverse vader Jan Abrahams wist de bal echter tussen de palen uit te houden. Gezien de natte weersomstandigheden en het steeds slechter wordende veld bestond het spel voornamelijk uit het maken van slidings. Hierdoor werd echter her-en-der een speler meegenomen waardoor de spanning tussen de spelers onderling wat op begon te lopen. Hierdoor kreeg RKDSV tot 2 keer toe in de 25e en 30e minuut een vrije trap net buiten het 16 meter gebied. Beide vrije trappen werden genomen door Niek Scheepens én beide vrije trappen werden niet gescoord door Niek Scheepens. De rest van de eerste helft werd modderig al glijdend uitgespeeld en de ruststand was 0-0.

Tijdens de rust werden vol op wissels doorgevoerd. Stan van den Hout werd ingezet aangezien hij aangaf er wel een paar in te leggen en ook Bas de Laat had weer wat kleur gekregen en had besloten het veld in te gaan. Ook werd er na overleg met de scheidsrechter van helft gewisseld, zodat RKDSV op hun ‘gelukshelft’ kon staan.

Direct in de 46e minuut had RKDSV dé kans van de wedstrijd. Vito van Dal brak door en kwam op een één op één duel met de keeper. Echter resulteerde een laf schot tot een redding van de keeper. 10 minuten later wist Oirschot een vrije trap goed uit te spelen waardoor ze een schot op doel konden maken. Verdediger Rieks Eshuis stond net verkeerd en Jan Abrahams kon net niet in de verre hoek komen waardoor het 4e een tegendoelpunt kreeg. 0-1 voor Oirschot vooruit. In de 65e minuut kreeg Oirschot wederom een kans echter schoten ze de bal hoog over. De sfeer op het veld begon echter wel wat grimmiger te worden. In de 72e minuut werd Neel Pijnenburg, die na een aantal weken golf besloten had weer een wedstrijd mee te doen, na een overtreding op hem rood van woede. Hierdoor werd zowel hij als zijn directe tegenstander met geel van het veld af gestuurd. In de minuten erna ontstond tevens tot twee keer toe een opstootje voor het doel van Oirschot na twee corners van RKDSV. Hierbij raakte bij een botsing de keeper van Oirschot bijna geblesseerd. In de 78e minuut werd er echter na een overtreding op Stan van den Hout wederom geel gegeven voor een speler van Oirschot. Waarom deze speler de overtredingen uberhaupt maakte op Stan was de rest geheel onduidelijk, aangezien Stan toch geen bal raakte. In de minuten dat RKDSV met één man meer op het veld stond wist het nog twee kansen te genereren, maar wisten ze deze niet tot een goed einde te brengen. In de 88e minuut speelde Rieks Eshuis een bal te zacht terug op Jan Abrahams, waardoor de speler van Oirschot ertussen kon komen. Jan Abrahams gooide zichzelf nog vol in de strijd maar dat mocht niet baten. Nadat de bal tegen de paal kwam kon de bal wederom in de goal van RKDSV geplaatst worden. Eindstand 0-2 voor Oirschot vooruit.

Na de wedstrijd heerste er vooral ontevreden bij de spelers en coach. Na de wedstrijd werd getracht hierover nog te overleggen met Stef van Meetelen via facetime. Stef kon de wedstrijd schijnbaar niet bijwonen doordat hij last had van zijn buik. Echter bleek dat hij sinds kort last had van vlinders. Hierop werd besloten het telefoongesprek direct af te kappen. Gelukkig wist Jan Abrahams de sfeer binnen het team in de kantine weer op het juiste niveau te krijgen. Dit deed hij, als kersverse vader, uiteraard door beschuit met blauwe muisjes te serveren voor het gehele team, aangezien hij een zoon had gekregen. Enige tijd geleden was al eens gevraagd of Jan een voorkeur had voor een jongetje of een meisje, Jan reageerde toen:  ‘Het is mij om het even welke kleur de muisjes straks zullen krijgen, als ze maar blauw zijn’. “Maar nu ga ik naar huis om even bij te slapen. Want mensen die zeggen dat ze slapen als een baby, hebben er duidelijk nog nooit echt één gehad.. “

Volgende week speelt RKDSV 4 uit bij GSBW 5.