Kraker RKDSV 7 – Hilvaria 7 eindigt in remise

412

Op de vroege morgen van 8 september stonden zowel het zevende van RKDSV als dat van Hilvaria klaar voor de aftrap van de tweede bekerwedstrijd van het seizoen. Diessen 7 heeft na de rumoerige transferperiode het grootste gedeelte van de sterrenselectie weten te behouden, maar de enkele uitgaande transfers werden aangevuld door Sander Bekkers en Thomas Vingerhoets. Kortom, het beste wat de Diessense jeugdopleiding te bieden heeft. Daarnaast werden met Dirk de Wit en Jan van Doormaal twee echte vedettes aangetrokken, die beide afgelopen week hun rentree in het voetbal maakten. Helaas moest Jan deze wedstrijd vanaf de bank bekijken, vanwege een blessure.

De wedstrijd tegen Hilvaria begon goed voor RKDSV 7, want na tien minuten stond de 1-0 al op het bord. Ward Bertens maakte zijn eerste goal van het seizoen door de voorzet van Sander Bekkers binnen te tikken, waarmee de nieuwe creatieve buitenspeler zich direct liet gelden. Na de 1-0 hield Diessen het overwicht en werd er voetbal gespeeld waar de gemiddelde hoofdklasser jaloers op zou zijn.

Lang duurde de blijdschap niet, want na 20 minuten moest Dan Michels het veld verlaten met een knieblessure na een ongelukkige overtreding. Diessen 7 was zichtbaar aangeslagen en enkele minuten later resulteerde dat in een tegendoelpunt na een goede loopactie van de aanvallers van Hilvaria. De rest van de eerste helft golfde op en neer, maar op een enkele redding van Max van Luffelen na, kwam er van beide kanten weinig echt gevaar.

Na de rust werd het spel harder en over en weer begonnen frustraties ontstaan en uiteindelijk had de scheidsrechter enkele gele kaarten nodig om de wedstrijd weer tot rust te brengen. Het spel ging gelijk op, maar toch kwam RKDSV wederom op voorsprong en dit keer was het Sander Bekkers zelf die een fenomenaal doelpunt wist te maken. Hij zag de keeper te ver voor zijn doel staan en in een split-second besloot hij om vanaf de cornervlag in een keer op doel te schieten, waarna de bal er prachtig invloog.

Helaas was het nog geen minuut later alweer gelijk. Max van Luffelen verkeek zich op een bal die met een venijnige draai richting de kruising vloog. In de rest van de wedstrijd vielen er grote kansen, maar geen van beide teams wist de bal achter de keeper te krijgen. Na 90 minuten was 2-2 dan ook een uitslag waar beide teams tevreden mee konden zijn.

De volgende wedstrijd tegen VOAB zal uitwijzen of Diessen 7 de weg naar de beker kan vervolgen, of dat ze zich volledig moeten richten op de competitie.