Leden van verdienste RKDSV

673

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 11 november 2021 is een aantal leden van RKDSV benoemd als “Lid van Verdienste”. Ze ontvingen daarbij een oorkonde en een prachtige, speciaal ontworpen zilveren speldje met het logo van RKDSV. En uiteraard een mooie bos bloemen!

Ze zijn als groep binnen en buiten de vereniging bekend als “de Vutters”. Op veel plekken in de omgeving weet iedereen wat deze groep voor RKDSV heeft gedaan en nog steeds doet. Zo geweldig knap!

Hun werkzaamheden voor RKDSV startten in de meeste gevallen al meer dan 50 jaar geleden. Een aantal van hen heeft tientallen jaren in het bestuur van RKDSV gezeten. En zijn om die reden door de KNVB onderscheiden voor hun verdiensten. Anderen zijn altijd bezig geweest met ander zaken: onderhoud, materialen, velden, commissies, leider zijn, noem maar op.

Zij hebben er individueel én als groep voor gezorgd dat RKDSV geworden is wat het nu is. In al hun rollen. Een fijne vereniging met een prima sfeer. Op een prachtig, goed onderhouden sportcomplex in Diessen.

Zij zijn de bouwers van het eerste uur. Van onze kantine dus en van de kleedkamers. Ze zijn de drijvende krachten geweest achter de twee verbouwingen in de afgelopen 10 jaar waardoor ons complex een eigentijdse, moderne facelift kreeg. Er is geen steen op de Alsie die niet door hun handen is gegaan. Wat een energie, wat een vakmanschap ook, wat een betrokkenheid, ieder op een eigen manier. Respect!

Ze zorgen er al zo lang voor dat ons complex er uitstekend bij ligt. Ook in de afgelopen twee jaar. Onderhoud, schoonmaak, schilderen, repareren, opruimen, snoeien, lijnen zetten, de goals, dag en nacht sproeien, alles wat nodig is om RKDSV probleemloos te kunnen laten draaien. En de leden te kunnen laten voetballen. Altijd beschikbaar als er nog iets anders moet gebeuren, bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Willem II, een toernooi of een andere activiteit. Even opruimen en wegzetten? Soms wat mopperen, maar uiteindelijk altijd: dat doen we, maakt niet uit. Tiptop ziet het eruit! Ze komen op maandagmorgen en vrijdagmorgen naar de Alsie, al tientallen jaren. En op andere dagen als het nodig is. jaren al. Buiten het zicht van de meeste leden. Uiteraard ook voor de gezelligheid, de koffie, de appelflappen, de wedstrijd van afgelopen zondag, wat geklaag en geplaag. Maar vooral voor elkaar en voor RKDSV.

De “Vutters”  worden wat ouder. Het gaat niet zo snel meer. Of soms niet meer. Een aantal heeft echt fysieke beperkingen en daarmee een andere uitdaging. Anderen hebben heel dichtbij eigen zorgen. Ieder zijn last. Zoals overal. Maar ze komen toch. Ze houden nog steeds vol. Zelfs als ze 80 jaar zijn!

Dit is het goede moment om deze mannen als vereniging in het middelpunt te zetten. Voor iedereen zichtbaar. Voor altijd. Leden van Verdienste van RKDSV. Trots zijn we op hen. Dankbaar. Vol respect. Ze hebben het zo ontzettend verdiend.

Proficiat: Toon Aarts, Jan van Roovert, Jos Comperen, Wil Reijrink, Walter Vugts, Jan van Riel en Ad van Korven!

Namens het bestuur en alle leden,