MO17, de Hoogmis!

2850

Zoals bij onze zuiderburen al jaar en dag bekend is, wordt de Ronde van Vlaanderen ‘De Hoogmis’ genoemd. Het is het belangrijkste sportevenement van het jaar in België. Bij RKDSV MO17 is de match tegen Hilvaria van hetzelfde kaliber. Vandaag speelde we thuis tegen de meiden van Hilvaria en die waren er extra op gebrand om te winnen omdat ze in de najaarsreeks voor het eerst van hun carrière hadden verloren van onze meiden. Een belangrijk detail is dat die overwinning van Diessen ook nog eens het kampioenschap van RKDSV MO17 betekende. We wisten dus dat er voor Hilvaria nog meer op het spel stond: REVANCHE !!

Sinds we actief zijn in de hoofdklasse zijn we wat behoudender gaan voetballen, deze stijl van voetballen heeft ons zeker goed gedaan. We komen zelf wat meer aan het voetballen toe waar we eerder dikwijls overlopen werden. Met Hilvaria als tegenstander zou deze tactiek weer zijn vruchten af gaan werpen. Met opnieuw Aniek (weer fantastisch gekeept) in de goal voor de geblesseerde Sabine en Floor (wat een Multi-talent) achterin begonnen we aan de wedstrijd. Hilvaria heeft individueel betere speelsters maar ons collectief zou vandaag weer het verschil gaan maken.

De wedstrijd was goed in evenwicht maar het verschil zat hem vandaag in de strijd en werklust. Waar onze meiden alles voor elkaar over hebben moet Hilvaria het voornamelijk van het mooie voetballen hebben. Na 25 minuten kwamen we op voorsprong door geweldig doorzetten van Gwen, die ook meteen goed afrondde: 1-0. De eerste helft was zeker in evenwicht maar de betere kansen waren toch echt voor onze meiden.

De tweede helft was een zelfde soort spelbeeld met wat meer balbezit voor Hilvaria, de tegenstander kreeg nu ook wel wat kansjes. We hadden het echt wel moeilijk maar onze werklust trok ons door deze moeilijke fase heen. Dan hebben we nog zo’n supersnelle spits die het weer ouderwets op haar heupen had: Renske sleurde van links naar rechts en moest regelmatig in toom worden gehouden door meerdere meiden van Hilvaria. Opgeven is zeker geen optie voor Renske en ze maakte dan ook de 2-0 door een geweldige solo waar ze 3 speelsters en de keeper het bos in stuurde. Hoezo een drive! De wedstrijd was ook meteen gespeeld en niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter (Brick bedankt) af voor het einde van de wedstrijd, einduitslag: 2-0.

Een geweldige teamprestatie! Op naar de volgende Hoogmis.