MO17 in zwaar weer

2538

De MO17 heeft te maken met het after-kampioensyndroom. De hoofdklasse is toch echt wel een maatje te groot voor onze meiden maar week op week wordt er geknokt voor elke meter en zodoende worden er nog wekelijks redelijke resultaten geboekt. Vandaag kwam OJC Rosmalen op bezoek en onze trouwe supporters waren weer met grote getallen op komen dagen, waarvoor dank.

Een paar weken geleden waren we in Rosmalen ouderwets afgedroogd met 10-2. Gewoon op alle fronten afgetroefd maar ook niet met de goede instelling begonnen en dat moest deze keer dus beter. Helaas zijn we onze vaste keepster (Sabine) voorlopig kwijt met een hele vervelende handblessure maar Aniek hielp ons vandaag uit de brand.

Na wat tactische aanpassingen begonnen we aan de wedstrijden. Natuurlijk was OJC de bovenliggende partij maar het was zeker geen open huis. Verdedigend stonden we goed en we kwamen er ook regelmatig goed uit en dan is het wel tof als je een paar supersnelle spitsen hebt. De gelederen bleven gesloten achter ook al kostte dat wel heel veel kruim. Na een kwartier kwamen we zelfs op voorsprong door een geweldige aanval. Zou er dan …….! We bleven goed georganiseerd voetballen maar de druk werd wel steeds groter en in de 25e minuut kwam dan ook de meer als terechte gelijkmaker. De ban was gebroken voor OJC en het werd nu steeds meer éénrichtingsverkeer richting ons doel. We deden onze uiterste best en Aniek rammelde nog veel ballen uit het doel maar OJC was gewoon beter, de ruststand was 1-3 en daar konden wij eigenlijk vrij goed mee leven.

In de tweede helft vloeide langzaam de krachten uit onze meiden en het overwicht van OJC werd steeds groter. We knokte voor elke meter maar soms is dat niet genoeg. Eindstand 1-5. Na de zeperd van 10-2 in Rosmalen een goed resultaat en ook het hoogst haalbare.

Volgende week komt Hilvaria op bezoek, wederom een goede tegenstander maar toch werden ze vorig jaar net geen kampioen want ze eindigde net achter….. haha! Ze zullen dus wel op revanche gebrand zijn en het is aan ons om daar een stokje voor te steken. Een verzoek aan de supporters, blijf onze meiden steunen want we zullen jullie weer heel hard nodig hebben volgende week. Zaterdag om 11.00 uur is de Alsie wederom the place to be!!