MO17 speelt een echte wind-wedstrijd

2538

Zaterdag stond alweer wedstrijd nummer 7 in de hoofdklasse op het programma. Vandaag gingen we op bezoek bij onze buren van Hilvaria. Hilvaria staat helemaal onderaan, maar de verschillen zijn minimaal. Onze meiden hadden er weer veel zin vandaag want er zijn het laatste jaar wel wat dingen veranderd in de rangorde van deze 2 verenigingen. Tot vorig jaar konden onze meiden nooit winnen van Hilvaria maar dat is nu helemaal anders. Hilvaria heeft nog steeds een goed voetballend team maar door een surplus aan inzet van onze kant werden de 2 laatste wedstrijden gewonnen.

We starten vandaag wederom met Aniek in de goal en dat is wel een hele goede zet gebleken. Aniek vervangt onze vaste keepster heel goed en ze zou vandaag ook weer een druk middagje beleven. De wind speelde vandaag een hele belangrijke rol, hij stond recht over het veld en je had hem dus of vol mee of vol tegen. De eerste helft hadden we de wind tegen en bleek het ook verdomde lastig om hiermee om te gaan. Hilvaria was oppermachtig en kreeg verschillende kansen en de terechte 1-0 viel dan ook vrij snel. Hierna herpakte onze meiden zich goed en de mogelijkheden die Hilvaria kreeg werden vakkundig gekeerd door onze keepster. Wij hadden ook wel wat kansjes maar eerlijk is eerlijk we kwamen goed weg bij een 1-0 achterstand bij de rust.

De tweede helft was daarin tegen een compleet andere wedstrijd, met de wind vol in de rug gingen onze meiden er vol gas tegenaan. De wedstrijd draaide 100% om en RKDSV had nu het initiatief. Na 10 minuten in de tweede helft viel Renske helaas uit met een heel vervelende knieblessure wat wel een streep door de rekening was voor ons team. Ze moest helaas worden vervangen, maar van opgeven was absoluut geen sprake. RKDSV bleef de betere partij maar de uitvallen van Hilvaria waren ook heel gevaarlijk. Na 25 minuten in de tweede helft kwamen we verdiend langszij en dan zou je misschien denken dicht gooien en dat puntje koesteren, maar nee hoor we gingen vol voor de winst. Er waren nog wel wat kansjes voor beide partijen maar het bleef bij 1-1.

Wat is er in 1 jaar toch veel veranderd, zouden onze meiden hier voorheen zeer tevreden mee zijn nu waren ze teleurgesteld dat ze alsnog niet hadden gewonnen.  Dit is wat je als coach wil zien, we stijgen weer een plaatsje omdat de meiden van Beerse Boys hun wedstrijd verloren. Beerse Boys is ook een tegenstander waar we in het verleden nog nooit van hebben gewonnen en laten die nu volgende week bij ons op bezoek komen. Wij zijn er weer helemaal klaar voor.