MO20 is toe aan de winterstop!

218

Ook de 2de fase van de competitie is afgerond, niet in zijn geheel, maar onze laatste wedstrijd zal niet meer ingehaald worden verwacht ik. Nadat we als 6de waren geëindigd in de 1ste fase van de competitie was het nu onze taak om te proberen een klein stapje omhoog te maken ook al zou dat niet zo meevallen. Er moest ook nogal wat veranderen binnen het team en dan vooral op mentaliteit en inzet.  
Onze eerste wedstrijd was uit tegen Uno Animo, een veel beter voetballend team waar we zeker niet slecht tegen speelden maar na een uur was de tank leeg en werden we toch nog getrakteerd op een vrij grote nederlaag 6-0. 


De 2de wedstrijd was tegen FC Tilburg, een meer gelijkwaardige tegenstander. Het ging niet zo makkelijk als we hadden gedacht maar door te blijven knokken sleepten we er toch een 1-0 overwinning uit, de eerste 3 punten waren binnen en nu maar deze lijn doortrekken. Onze 3de wedstrijd was thuis tegen Bladella. De eerste ontmoeting eindigde in een 17-4 nederlaag wat toch wel een heel extreme uitslag mag worden genoemd. Dit keer gingen we veel meer gedisciplineerd te werk en hielden we tot de 60ste minuut goed stand (0-1). Daarna ging wederom het kaarsje uit en verloren we uiteindelijk met 1-4. Het was gewoon een hele goede wedstrijd van onze kant en het was ook de allereerste wedstrijd met onze nieuwe keepster Sofie. Zij keepte meteen een dijk van een wedstrijd.  


De 4de wedstrijd werd op woensdagavond gespeeld uit tegen VOAB. Meerdere dames hadden die zaterdag ervoor besloten om naar een festival te gaan. Door de krappe agenda moest de wedstrijd verzet worden naar een doordeweekse avond. Als je dan in de 1ste minuut al meteen met 1-0 achter komt weet je dat het weer een zware wedstrijd zou kunnen gaan worden. De eerste helft werd er nog heel goed tegenstand geboden en de ruststand was dan ook nog goed te overzien, 3-1. Zoals de meeste wedstrijden dit jaar ging het kaarsje na 60 minuten bijna uit en scoorde VOAB nog 2 keer zodat de eindstand 5-1 was.  


De 5de wedstrijd hebben we niet kunnen spelen omdat er weer te veel afzeggingen waren en we het ook niet voor elkaar konden krijgen om deze wedstrijd in te halen. Zeer jammer maar wel de realiteit helaas. 
Onze 6de en laatste wedstrijd was tegen Reusel. Ook deze tegenstander was een maatje te groot maar we lieten ons ook wel heel makkelijk afslachten in de eerste helft. De ruststand was 0-7. Na een donderspeech in de rust pakte onze meiden het de tweede helft heel goed op en hielden ze de schade beperkt met een 0-9 als einduitslag.  


De laatste wedstrijd in deze poule werd er helaas uit gegooid door de barre weersomstandigheden. Zeker wel jammer omdat we tegen Nemelaer wel resultaat hadden kunnen halen. 

Samenvattend is de 2de fase afgerond met een 7de en een voorlaatste plaats in de poule. Met een beetje meer goede wil en inzet van het team had er meer in gezeten. We hebben een hartstikke leuke groep maar we moeten nog wel wat stappen maken. Ik zie nog wel wat verbeterpuntjes maar daar gaan we
SAMEN volop mee aan de slag. Als je als TEAM beter wil worden moet je er als TEAM de schouders onder zetten. Eindconclusie: een kleine voldoende maar we gaan natuurlijk voor meer in de aankomende 3e fase. Eerst kerst vieren, op 30 december nog een zaalvoetbaltoernooi en dan volgt op 16 januari weer de eerste training. Allemaal fijne kerstdagen, een fijne jaarwisseling en tot in 2023!