Nemelaer stoot RKDSV 4 uit het bekertoernooi

202

Op de zonnige 24 februari 2019 mochten de mannen van het vierde weer aantreden op de velden van RKDSV. Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen Nemelaer 7 op de rit. Daar waar het vierde in de competitie tegen Nemelaer 8 geen tegenstander had, waren de mannen benieuwd wat het zevende van Nemelaer in petto had. Dit team stond namelijk ook bovenaan in de competitie, tevens in de 6e klasse. Het beloofde derhalve een mooie wedstrijd te worden.

Net zoals vorige week, wist ook deze week Teun Fonken precies op tijd op het veld te verschijnen. Dit aangezien hij in de ochtend al een wedstrijd met het 7e had meegedaan. Het spel begon niet veel belovens voor RKDSV. De mannen van Nemelaer waren fel en boden hevige tegenstand, met als gevolg dat in de 7e minuut er al een zeer grote kans was voor Nemelaer, waarbij de bal nét voor de goal door van het veld rolde. In het vervolg hiervan werd door beide teams de bal wat meer heen en weer gespeeld tot RKDSV tot een uitbraak kwam. Hierbij kreeg Neel Pijnenburg een steekpass waarna hij als een renpaard naar voren stormde met de bal aan zijn voeten. Vooraan in het veld wist hij zijn man knap met knap voetenwerk van de bal te houden waarna de kans op een voorzet kwam. Hierbij wist (pietertje) Neel Pijnenburg met nóg knapper voetenwerk niet de bal maar zichzelf onderuit te schoffelen. Na een koprolletje wist Neel Pijnenburg echter weer direct stabiel op zijn voeten te komen staan, waardoor hij door de wissels op de bank wederom een dikke 7,5 kreeg voor de uitvoering en werd hem tevens direct de Brie met de Bril award toegewezen. Na deze korte, doch vermakelijke intermezzo van de wedstrijd werden zowel door RKDSV als door Nemelaer geen kansen gecreëerd.  In de 23e minuut wist Teun Fonken door te breken en met de bal voor de goal te komen waarna hij de bal op de keeper speelde. In het vervolg van deze actie wist Nemelaer ook de verdedigers van RKDSV af te schudden om de bal vervolgens met een lopje over keeper Jan Abrahams wist te plaatsen met de 0-1 als gevolg. Voor het eerst dit seizoen stond het vierde op achterstand en man wist dat er nu gepresteerd moest worden. De teams waren echter aan elkaar gewaagd en in de 37e minuut wist Nemelaer nog een schot op doel te plaatsen, dit maal stond Jan Abrahams echter zijn mannetje en wist de bal uit doel te houden. Direct daarna wist Vito van Dal net buiten de 16 meter de spelers van Nemelaer te frustreren met de bal, met een overtreding op Vito als gevolg. Een vrije trap volgde die, (ondanks de knappe krul) niet goed genoeg krulde en over het doel ging. Einde eerste helft.

Tijdens de rust werden harde woorden gesproken over de prestaties van de eerste helft. Echter was de sfeer nog goed, daar waar de mannen zich hadden aangepraat dat meedoen altijd belangrijker blijft dan winnen. Tijdens de rust werd de scheidsrechter, toch maar even geïnformeerd dat er van helft gewisseld ging worden.

RKDSV begon in de tweede helft zeer sterk en wist een aardige pot voetval weg te zetten. Echter viel na twee minuten de 0-2 binnen voor Nemelaer. RKDSV kon zich een dergelijke blamage niet veroorloven en zette zijn tanden in het spel. Ook Nemelaer bleef zeer fel waardoor over een weer wat gericht trapjes en tikjes werden uitgedeeld. De scheids vond schijnbaar dat dergelijke acties geoorloofd waren of hij was zijn fluitje kwijt, aangezien er niet tot nauwelijks gefloten werd. Dit zorgde aan beide kanten van het veld tot grote frustratie. Dit leidde in de 57e minuut wederom tot een overtreding op Vito van Dal net buiten de 16 meter. Ditmaal werd besloten de bal niet direct op doel te schieten maar de bal indirect achter de doellijn te plaatsen, zonder resultaat als gevolg. Niet veel later leidde het duwen en trekken ook tot een rode kaart voor de spits van Nemelaer, dit nadat hij Rieks Eshuis natrapte. Tegen 10 man zou het mogelijk moeten zijn om nog een puntje te scoren. En uiteindelijk lukte het in de 70e minuut Stef van Meetelen dan ook om onder de benen van de keeper door te scoren. De 1-2 zorgde voor hoop en de drang was er om de gelijk maker te maken. Aangezien bij gelijkspel direct over gegaan zou worden op penalty’s zou het vierde daar goede kans hebben op winst. Echter lukte het in de resterende tijd van de wedstrijd niet meer om door te breken en de gelijkmaker te maken. Hierdoor leed RKDSV 4 zijn eerste verlies en speelt het niet meer mee voor de beker.

Na de wedstrijd werd Jan Abrahams aan zijn shirtje getrokken om meer duidelijkheid te geven over de twee tegendoelpunten. Jan Abrahams reageerde: “ja.. dit had ik niet voorspelt, maar goed een goede voorspelling heeft natuurlijk niets te maken met de uitkomst. Maar ik heb de coach zojuist direct beloofd dat ik voortaan elke donderdag ga trainen, dit om erger te voorkomen. Hij pakte het gelukkig sportief op en ik heb toen ook direct te horen  gekregen van de coach dat ik niet mijn ontslag krijg. Dat is ook het mooie aan ons team, er heerst een winnaarsmentaliteit. Iedereen weet dat je niet altijd hoeft te winnen om winnaar te zijn, maar iedereen weet ook dat je geen winnaar kan zijn als je niet tegen je verlies kan. Denk daar maar eens over na!”

Volgende week speelt RKDSV 4 uit tegen Nemelaer 7 voor de competitie.