Pupillen- en jeugdtrainers RKDSV/EDN’56 sterk vertegenwoordigd op landelijke jeugdtrainersavond

345

Mark de Horn, eigenaar van de organisatie jeugdvoetbalopleiding, organiseerde bij RWB te Waalwijk zijn landelijke jeugdtrainersavond. Ruim 40 pupillen- en jeugdtrainers hadden zich aangemeld. De pupillen trainers van RKDSV/EDN’56: Mark Diepstraten JO8-1, Robbie Comperen JO8-1, Paul van Roovert JO8-2G, Edgar Nooijens JO9-1, Gijs van Gestel JO9-2G, Marc Gijsman JO10-1, Bert Jongsma JO11-1, Aschwin Versteijnen JO12-1 en Bart van de Pas JO15-1 waren samen met John Smetsers TJC hierbij aanwezig.

Deze avond stond in het teken van ‘het trainen van pupillen en junioren’, met speciale aandacht die uitgaat naar technische ontwikkeling van spelers. Met veel enthousiasme gaf Mark de Horn zijn visie in duidelijke voorbeelden en konden we terugkijken op een succesvolle avond. 

In het 1e gedeelte van de avond werd met de JO11-1 pupillen van RWB in een demo aangegeven dat in een groot partijspel ook accenten gegeven kunnen worden om een doel te bereiken. Hij gaf nadrukkelijk aan dat je de spelers moet laten ervaren en niet constant corrigerende kreten moet roepen langs de zijlijn. Om de 3 a 4 minuten stopte hij het spel en liet de spelers komen om rustig in een vraag- en antwoordspel de spelers bewust te maken van de doelstelling(en).

In he 2e gedeelte van de avond konden de trainers zelf ervaren hoe het is om techniektraining te ondergaan. Ook hier doceerde Mark de Horn door kort en duidelijk technische vaardigheden te laten zien en zelf te laten ervaren zonder corrigerende opmerkingen. De trainers kregen weinig rustmomenten en dat moeten we onze pupillen ook niet geven. Veel variatie en doen.

In de nabespreking legde Mark de Horn uit hoe het Rode draad leerplan werkt. Hierbij ontstaat een eenduidige leerlijn en kan iedere jeugdspeler zich zowel individueel als op teamniveau ontwikkelen. Met maandthema’s krijgen trainers en leiders een totaalplan met praktijkgerichte ondersteuning. Zie ook: http://www.jeugdvoetbalopleiding.nl/