RKDSV 1 wint lastige uitwedstrijd bij Viola

1883

Na de verdiende 3-1 zege tegen Audacia en de afgelasting van vorige week tegen GSBW, behaalde RKDSV 1 een knappe 0-1 overwinning tegen het tot dan toe thuis ongeslagen Viola 1.

De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dit was een wedstrijd met weinig kansen, waarin RKDSV pas laat de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Met deze wedstrijd in het achterhoofd wist men dat het een lastige pot zou worden. Vergeleken met de wedstrijd tegen Audacia werd gestart met 2 andere spelers,  Jan Abrahams keerde terug in het doel en Dennis van Gils verving de in de warming-up geblesseerd geraakte Nick Reijrink.

In het eerste kwartier werd RKDSV flink onder druk gezet en bleef het op de been  door goed verdedigend werk en een aantal knappe reddingen van Jan Abrahams. Na een aantal instructies van de trainer kreeg men steeds meer grip op de wedstrijd, maar de meeste Diessense aanvallen stranden net voordat deze echt gevaarlijk kon worden.

RKDSV startte de tweede helft zonder de in de eerste helft geblesseerd geraakte Mike van der Weert, hij werd vervangen door Tijn Janssen. Het eerste deel van de tweede helft begon zonder kansen voor beide ploegen. In de 68ste minuut wist RKDSV uit één van de spaarzame kansen toch op voorsprong te komen. Na een goede onderschepping op het middenveld wist Gijs Neggers de bal in te spelen op Tijn Janssen. Laatstgenoemde draaide knap weg van een aantal tegenstanders en verschalkte de keeper van de tegenstander met een strakke schuiver in de lange hoek.: 0-1

Hierna ging Viola meer de aanval zoeken en wist het oog in oog met Jan Abrahams te komen. Gelukkig voor RKDSV was Jan deze middag niet te passeren en hield de bal knap tegen met zijn schouder. Voor de zwartwitten deed zich nog één mogelijkheid voor, maar Melvin Timmermans wist de keeper van Viola niet te passeren. In het slot van de wedstrijd waren er nog een aantal schotkansen voor Viola, maar deze werden telkens gestopt door Jan Abrahams of 1 van zijn strijdende ploeggenoten. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot aan Diessense zijde.

En belangrijke overwinning die zeker smaakt naar meer. Volgende week vieren we carnaval, maar we zien onze trouwe supporters graag terug op 5 maart voor de inhaalwedstrijd thuis tegen GSBW.