RKDSV 2 verliest tegen koploper PSV 2

1671

Het tweede elftal heeft afgelopen zondag met 2-0 verloren op bezoek bij PSV. Tegen de amateurs verloren de zwart-witten van de aankomende kampioen. De ploeg uit Eindhoven heeft nu veel punten voorsprong, waardoor de platte kar daar bijna uit de stal gehaald kan worden.

RKDSV ging naar Eindhoven met de intentie om dichterbij de koploper te komen. Bij winst naderde de ploeg de koploper tot negen punten, maar de ploeg heeft nog twee wedstrijden te goed. PSV begon sterk aan de wedstrijd. Ze wisten de uitploeg vast te zetten op eigen helft. Grote kansen kreeg de thuisploeg pas na enkele minuten spelen, toen ze RKDSV meer lieten voetballen. Dirk van Gestel kopte een bal ongelukkig terug waardoor de spits vanaf de zestien meter vrij uit kon halen, maar hij mistte ruim. Het vizier stond sowieso niet erg op scherp bij de ploeg uit Eindhoven. Enkele kansen werden niet afgemaakt door de koploper, waardoor RKDSV in de wedstrijd bleef. De ploeg uit Diessen had vrijwel niets in te brengen in de eerste helft. De ploeg probeerde weliswaar te voetballen, maar kwam niet verder dan de middenlijn. In de opbouw werd de ploeg vaak snel vastgezet en konden er ook geen kansen worden gecreƫerd. Met enigszins wat geluk werd de kleedkamer opgezocht met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft probeerde RKDSV wat meer in te zakken om vanuit de counter aan te vallen. Toch viel het eerste doelpunt van de wedstrijd te vroeg in de tweede helft. Een lange bal van achteruit werd gemist door zowel de spits van PSV als Gijs van Gestel, maar in de ogen van de scheidsrechter maakte de verdediger een overtreding. Uit de vrije trap, die op het randje van de zestien werd genomen, sloeg PSV toe. De bal werd over de muur gekruld en verdween in de kruising: 1-0. Na dat doelpunt ging RKDSV meteen meer risico nemen door achterin een-op-een te spelen. Hierdoor kon de ploeg wat meer gaan voetballen op het middenveld. PSV zakte meer in en ging op de counter spelen om de wedstrijd te beslissen. RKDSV was gevaarlijk via invaller Rens Timmermans uit een hoekschop, maar de bal wilde er niet in. Grote uitgespeelde kansen werden er niet gecreƫerd, waardoor PSV gemakkelijk op de been bleef. De uitploeg kwam niet op het niveau van de afgelopen weken, waar de ploeg zes opeenvolgende wedstrijden wist te winnen. PSV was een maatje te groot voor de ploeg uit Diessen. In de slotfase wisten de Eindhovenaren zichzelf naar de 2-0 te counteren. Uit een tegenaanval stond er een speler vrij voor de goal waardoor er makkelijk kon worden gescoord. In de slotfase kreeg RKDSV ook geen grip op de wedstrijd, mede door tweemaal geel.

Na enkele winstpartijen op rij moest RKDSV afgelopen zondag dus buigen voor de koploper. Na deze nederlaag gaat de focus nu op de tweede plaats, die de ploeg graag wil behouden. De eerste horde die de ploeg moet nemen is de thuiswedstrijd tegen SDO uit Lage Mierde. De aftrap van deze wedstrijd is om 11.00 uur.