RKDSV 2 wint belangrijke wedstrijd tegen DOSL 2

1778

Het tweede elftal van RKDSV heeft afgelopen zondag een 1-0 overwinning uit het vuur gesleept. De ploeg won thuis tegen DOSL en klom daarmee naar de derde plek in de competitie. Met een wedstrijd minder is plek 2 in zicht. Koploper PSV heeft echter veel punten voorsprong, waardoor dit een hele moeilijke uitdaging wordt voor de ploeg van Christ van Dorst.

RKDSV begon aardig aan de wedstrijd, maar zag DOSL erg fel aan de wedstrijd beginnen. Er werd vroeg druk gezet op de helft van RKDSV, die zich zo nu en dan goed eronderuit voetbalde. Onder aanleiding van aanvoerder Mark van Strijdhoven, die na maandenlange blessureleed weer in de basis begon, kon de ploeg een enkele keer dreigend voor het doel van DOSL verschijnen. Toch waren de grootste mogelijkheden voor de uitploeg. Zo onderschepten zowel Roy Spitters als Sietse Verhoeven twee belangrijke passes voor het doel, waar zij beide een keer een grote kans op een doelpunt voorkwamen. In een sterkere fase van de thuisploeg begon de wedstrijd ook steeds grimmiger te worden. De ploeg uit Leende maakte veel overtredingen, waardoor RKDSV steeds verder op kon schuiven. Na een goede actie werd Ward Bertens zelfs alleen op de keeper gestuurd, waardoor de rechtsback van DOSL met de zoveelste sliding een overtreding moest maken. Het gevolg was een penalty voor de ploeg uit Diessen. Na veel protesten van de kant van DOSL was het de aanvoerder van RKDSV 2 die zijn ploeg op 1-0 schoot. De doelman dook de goede hoek in, maar de bal zat precies in het doel: 1-0. De uitploeg werd nog feller en in samenhang met een 1-0 achterstand resulteerde dat in meer overtredingen. De linksback kon na ruim een half uur inrukken omdat hij Koen van den Hout (A1) natrapte in een duel waar de bal allang weg was. Een domme overtreding, waardoor de uitploeg met 10 man verder moest.

Die rode kaart zorgde er niet voor dat RKDSV aanvallender ging spelen. De ploeg had moeite om de vrije man te vinden, maar dat was ook niet gek. RKDSV speelde met een gehavend elftal. Zo speelde Giel Verhagen en Koen van den Hout uit de A1 mee en haalde Stef van Meetelen zijn voetbalschoenen van zolder om het tweede elftal uit de brand te helpen. De rappe aanvaller stopte met voetballen afgelopen seizoen. DOSL wist met een man minder veel meer te creëren dan RKDSV en dat leverde bijna de gelijkmaker op. Een afstandsschot uit een hoekschop ging via de buitenkant van de paal naast het doel van keeper Rik van Luffelen. Aan de andere kant hoopte RKDSV de wedstrijd in het slot te gooien. Invaller Stef van Meetelen kon zijn rentree bekronen met een doelpunt, maar mikte te hoog, waardoor er een grote kans om zeep werd geholpen. Laatkomer Daan van de Groep kon even daarna de wedstrijd in het slot gooien. Een prachtige steekpass van Giel Verhagen kwam bij de spits aan, maar de doelman dook bovenop de bal voordat Daan een schot kon lossen. Deze speldenprikjes van RKDSV zorgde er niet voor dat DOSL ging wankelen. Sterker nog, de ploeg had recht op een doelpunt. Deze leek ook te komen toen Rik van Luffelen half ingreep bij een hoekschop. De bal belandde voor de voeten van een speler van DOSL, die niet nadacht en de bal hard op doel schoot. Wonder boven wonder dook verdediger Gijs van Gestel de bal met zijn hoofd van de doellijn. Even later was de uitploeg weer dichtbij een doelpunt. Een pass kon achterin niet worden onderschept, waardoor de spits van DOSL alleen op de keeper afkon. Rik van Luffelen redde knap met zijn voet, waardoor het 1-0 bleef. De bal wilde er niet in…

Hierdoor bleef het 1-0 en blijven de drie punten in Diessen. RKDSV bezet momenteel de derde plek. Volgende week komt Hoogeloon op bezoek. De ploeg verloor op bezoek bij Hoogeloon kansloos met 3-0. Er valt dus nog wat recht te zetten tegen de ploeg, die ook nog meedoen om de bovenste plekken. Aftrap is om 11.00 uur op sportpark De Alsie.