RKDSV 2 wint eerste officiële wedstrijd na winterstop

1762

Het tweede elftal van RKDSV heeft afgelopen zondag met 0-5 gewonnen op bezoek bij DVS. Op het kunstgras in Aalst was DVS geen partij voor de mannen van trainer Christ van Dorst. Door de overwinning blijft het tweede elftal bovenin meedraaien in de competitie.

Met een ‘onbekend’ middenveld (Rens Timmermans, Dirk van Gestel en Ruud van den Heuvel) begon de ploeg aan de wedstrijd. DVS hield het veld breed, waardoor ze de bal lang in bezit hadden. Toch werd de thuisploeg niet gevaarlijk, omdat RKDSV de organisatie goed op orde had. Hierdoor kon de ploeg ook toeslaan uit de counter. De sterk spelende Dirk van Gestel zag een totaal mislukt schot toch als doelpunt geprolongeerd worden. Tijn Janssen kreeg de bal per ongeluk tegen zijn voet waardoor de keeper op het verkeerde been stond: 0-1. Niet veel later stond de 0-2 ook op het scorebord. Na een goede tegenaanval en een slimme kopbal van Martijn Rijnen schoot Tijn Janssen de bal in de korte hoek. RKDSV gaf vrij weinig weg in de eerste helft en de ploeg kreeg meer ruimte om te voetballen. Even later sloeg RKDSV weer toe. Na een counter was de zeer actieve back Sietse Verhoeven het eindstation. De keeper van DVS stond totaal verkeerd gepositioneerd waardoor de verdediger de bal in de hoek kon schuiven: 0-3. RKDSV had zelf met een grotere voorsprong de rust in moeten gaan, maar zowel Rens Timmermans, Daan van de Groep en Tijn Janssen kregen de bal er niet in. De keeper van DVS pakte drie mogelijkheden op rij, waardoor hij de schade enigszins beperkt hield.

Na rust bleef RKDSV fel op de tegenstanders jagen, om te voorkomen dat er een tegentreffer geïncasseerd werd. Na vijf minuten in de tweede helft was het Martijn Rijnen die zijn naam op het scorebord zette. De wedstrijd was gespeeld en RKDSV zakte wat meer in, waardoor DVS wat meer kansjes kreeg. Na wat wisselingen ontstond er ook wat meer ruimte voor die ploeg. Toch wist keeper Maikel Hoosemans zijn doel schoon te houden met enkele reddingen. De uitploeg ontsnapte aan een tegentreffer nadat een voorzet via de lat het veld terug inging. Het slotakkoord was voor Daan van de Groep. Hij kreeg de bal na heel slordig balverlies zomaar in de voeten en besloot hard uit te halen. Zijn bal dwarrelde van zo’n 25 meter over de doelman in het doel: 0-5.

Een goede overwinning van de ploeg uit Diessen, want er staan belangrijke wedstrijden op het programma. Te beginnen op 5 maart, thuis tegen DOSL. Aftrap is om 11.00 uur.