RKDSV 2 wint van hekkensluiter ZSC

253

Op zondag 1 december 2019 stond de wedstrijd tussen RKDSV 2 en ZSC 2 uit Westerhoven om 12 uur op het punt van beginnen. Bij temperaturen rond het vriespunt werd er afgetrapt. Hekkensluiter ZSC begint heel zwak en weet geen vuist te maken tegen RKDSV. RKDSV dat door vele blessures bij de hoofdmacht met een ietwat gehavende selectie aantrad, wist desondanks de eerste helft te controleren en zich vrijwel uitsluitend richtten op aanvallen.

Het eerste doelpunt valt dan ook halverwege de eerste helft. Een verzorgde aanval viel na de voorzet Sjoerd van de Vondevoort perfect voor Wiek van Bijsterveld, hij ronde koelbloedig af. Veel veranderede er niet in de eerste helft totdat het absolute hoogtepunt van de wedstrijd zich aandiende. In de ‘ 41 minuut begint Sjoerd aan een actie vanaf het middelveld richting doel van de tegenstander. De manier waarop van de Vondevoort zich door het centrum van de Westerhovense verdediging wurmde was ‘ Messiaans’  te noemen. Hij wist na deze actie de bal beheerst in het netje te schuiven en de stand naar 2-0 te helpen.

In de tweede helft was het zaak voor RKDSV om geen onnodige doelpunten tegen te krijgen en gewoon eens een lekkere tweede helft op de mat te leggen. Dat was in de vorige weken namelijk niet gelukt waardoor RKDSV zich het nog vaak lastig maakte. Voor het grootste deel is dat gelukt en met name de het tweede deel van de tweede helft was bij vlagen gallery play en ZSC wist zich bij vlagen niet te wapenen tegen de Diessense aanvallen. A-jeugd speler Sander van de Aa viel met name erg sterk in en zorgde voor veel gevaar voorin. Hij was het die in de 58e minuut de 3-0 op knappe wijze op het bord zette. Verdedigend werd op één momentje na niets meer weggegeven en de drie punten zaten in de tas.

Al met al een vrij gemakkelijke overwinning op hekkensluiter ZSC. RKDSV veroverd hiermee de koppositie maar door het feit dat de concurrentie nog enkele wedstrijden te spelen heeft is dat maar relatief. Volgende week wacht Tivoli 2 in Eindhoven.