RKDSV 4 heeft geen moeite met Jong-Brabant: 8-2

2303

Op zondag 19 februari 2017 stond de wedstrijd tegen Jong-Brabant op het programma. Coach Frans Verhoeven had voor deze wedstrijd maar liefst 16 fitte spelers tot zijn beschikking. Na een aantal weken van afwezigheid maakte Walter van Laak zijn verdienstelijke rentree in de basis van Diessen 4.

De mannen uit Diessen en Berkel-Enschot begonnen slordig aan de wedstrijd. Er was over en weer veel balverlies en echte kansen bleven in de beginfase uit. Het was uitgerekend gelegenheidsaanvoerder Jop van Oort (bambi) die met een geplaatst schot de ban brak. Na een prachtige actie verdween zijn schot in de linkeronderhoek.. Niet geheel toevallig stond op dat moment zijn vriendin te supporteren.  Lang konden de Diessenaren niet genieten, uit een vrije trap schoot de spits van Jong-Brabant snoeihard binnen: 1-1.

Ook topschutter Egon Schilders stond vandaag na een aantal weken van afwezigheid weer in de basis, en dat liet hij direct merken. Na een snelle aanval met Paul de Brouwer en Bobby van Hooff verraste Egon met een prachtige lop verdediger en keeper van de tegenpartij: 2-1. Niet lang daarna werd het 3-1 voor de zwartwitten, door goed druk zetten van Jop wist de verdediger van Jong-Brabant niet wat hij met de bal aan moest en besloot hem in zijn eigen doel te schieten. Onder leiding van de sterk fluitende scheidsrechter Bloemsma ging RKDSV rusten met een 4-1 voorsprong. De laatste treffer voor rust werd gemaakt door Egon, die een goede actie van Bobby van Hooff bekroonde met een doelpunt.

Na rust, met enkele verse krachten binnen de gelederen, ging RKDSV op zoek naar meer doelpunten. De snelle vleugelverdedigers Fons Pijpers en Lars van Bijsterveldt hadden enkele mooie rushes richting de hoekvlag. Kansen waren er hierdoor in overvloed, maar de spitsen waren niet altijd even nauwkeurig in de afronding. Ook de paal stond enkele keren in de weg bij doelpogingen van Patrick Adams en Menno van Bijsterveldt. Uit een spaarzame tegenaanval was het toch direct raak, een schot op doel werd van richting veranderd door Bobby, die daarmee zijn eigen keeper verraste en de 4-2 op zijn naam kreeg. Verder kansen voor Jong-Brabant bleven uit, mede dankzij een solide spelende verdediging onder leiding van Joost Kuipers.

Na deze aansluitingstreffer ging het snel. Eerst werkte Thijn van Doormaal een afgemeten voorzet van Bobby in het doel: 5-2. Snel hierna plaatste Bram van de Heuvel, na een sprint vanaf eigen 16, de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek: 6-2. Het waren Egon en Menno die voor de 7-2 en 8-2 zorgden. Voor laatstgenoemde kwam deze treffer na enkele missers als een bevrijding. Dan Michels bereidde met zijn snelle voetenwerk de laatste twee doelpunten voor.

Jop van Oort werd vandaag door de supporter(s) tot Man of the Match verkozen.