RKDSV 4 komt net tekort tegen GSBW

2935

Zondag mocht het 4e elftal van RKDSV thuis aantreden tegen GSBW, dat samen met LSV meedoet om het kampioenschap. De zwartwitten speelde een goede wedstrijd, werkte hard, maar konden niet voorkomen dat de wedstrijd nipt verloren ging: 1-2.

Frans Verhoeven verraste het hele team door met een totaal nieuwe opstelling te komen. Doordat hij GSBW de afgelopen weken menig maal heeft zien voetballen kon hij de opstelling en tactiek van Diessen 4 aanpassen aan de tegenstander van vandaag. Frans wilde een overwicht op het middenveld creëren en zette daarom Bas van Rooij en Lars van Bijsterveldt een linie naar voren. Ook goalgetter Egon Schilder en mandekker Ivo Vugts kregen een plek op het middenveld.

Diessen begon sterk aan de wedstrijd. De nieuwe posities werden goed ingevuld en het team creëerde zowaar de eerste kansen van de wedstrijd. Loopwonder Patrick Adams had zijn vizier niet op scherp staan toen hij de keeper al uit had gespeeld. Ook een tweede grote kans aan de kant van RKDSV werd niet tot doelpunt omgezet. Aan de andere kant was het bij de eerste kans wel raak. De gelegenheidsverdediging werd compleet uit elkaar gespeeld, waardoor de spits uit Goirle eenvoudig binnen kon tikken: 0-1. Niet veel later verdubbelde GSBW de score, een inschattingsfout van de gelegenheidsrechtsback uit Diessen resulteerde in een kopie van het eerste doelpunt: 0-2.

Ondanks het goede spel in de eerste helft keek RKDSV met rust tegen een 0-2 achterstand aan. Frans zijn tactiek leek dus wel degelijk te resulteren in beter spel aan Diessense zijde, helaas kwam dit niet terug op het scorebord. In de rust kwamen Bram van den Heuvel en Ron Witlox in de ploeg. Zij vervingen hiermee Patrick Adams en Lars van Bijsterveldt.

Diessen begon wat slap aan de tweede 45 minuten waardoor GSBW steeds beter in de wedstrijd kwam. Een vlijmscherpe counter van GSBW zette de spits uit Goirle in een 1 op 1 situatie met keeper Rik van Luffelen. Met een uiterste krachtinspanning kon laatste man Paul de Brouwer de spits van achteren neerhalen. Deze onreglementaire ingreep hield de spits van GSBW van scoren af, maar kostte RKDSV wel een penalty. Gelukkig had Rik wederom een goede dag en pakte met veel overtuiging de penalty.

Aan de andere kant werd Egon Schilders neergehaald toen hij alleen op het doel af leek te kunnen gaan. De uitgelezen kans om de aansluitingstreffer binnen te schieten liet Bram van den Heuvel niet aan zich voorbij gaan, uiterst beheerst schoot hij dan ook de 1-2 binnen. Dit was tevens het laatste hoogtepunt van de wedstrijd.

Na afloop spraken we met aanvoerder Bas van Rooij, die zijn team vandaag zag excelleren. “Natuurlijk ben ik trots op onze jongens, ze hebben hard gewerkt en speelde één van de beste wedstrijden van dit seizoen. Dan is het extra zuur om hier met lege handen te staan. Ik moet ook een compliment geven aan onze coach, die de laatst weken niet stil heeft gezeten en vandaag het brein was achter deze tactische omzettingen”.

De trofee voor Man of the Match ging vandaag naar Bram van den Heuvel, die een sterke tweede helft bekroonde met een doelpunt. Gefeliciteerd Bram!