RKDSV 4 wint na overtuigende tweede helft

294

Zondag 31 maart stond de wedstrijd tegen Sarto 16 op het spel. Sarto had vorige week de titel als ‘reuzendoder’ toegewezen gekregen nadat zij met 4-0 had gewonnen van FC Tilburg, de nummer 2 in de competitie. Hiervoor was het vierde van RKSDV Sarto uiteraard zeer dankbaar aangezien hierdoor het kampioenschap weer een stukje dichterbij was. Sarto zelf hield de 4e plaats al enkele weken standvastig vast en de mannen van het vierde wisten dan ook dat ze deze wedstrijd niet cadeau zouden krijgen en dat ze flink hun best moesten gaan doen. Tijdens het warming-up was hier echter nog maar weinig van te merken aangezien tijdens het inschieten er van de 90 schoten er slechts 3 in het doel gingen. Daarin tegen deed Sarto een heuse warming-up met hoedjes en hesjes.

De wedstrijd begon direct goed, al in de tweede minuut wist Sjoerd v.d. Heuvel met de bal richting de keeper te komen waarna hij direct al een schot op doel kon plaatsen, echter wist de keeper de bal uit het doel te houden. In de rebound wist Sarto echter al direct een bal over doelman Jan Abrahams te plaatsen waarna het vierde al in de 3e minuut met 0-1 achterstond. “Ook niet gek als je ziet wat er op de bank zit”, aldus de spelers op de bank. In de 6e minuut wist Teun Fonken, die overigens wederom een prima wedstrijd speelde, een schot op doel te plaatsen, echter werd deze niet doorgelaten door de keeper. In het vervolg op deze actie kreeg Sjoerd v.d. heuvel een botsing met zijn tegenspeler, waarbij de knieën tegen elkaar aan kwamen. Dit zorgde ervoor dat Sjoerd van het veld af werd gedragen en zijn wedstrijd ten einde was. Sjoerd omschreef de botsing als een extreme charge van de tegenstander, die eigenlijk niet ongestraft kon laten. In het opvolgende kwartier wist Diessen geen kansen te creëren doordat Sarto zeer kort op de bal zat. De keren dat Diessen de bal in bezit had werd er niet creatief mee omgegaan waardoor Sarto weer met de bal ging lopen. In de 24e minuut wist Niek Scheepens de verdediging echter wel uit te spelen en de bal voor doel te geven op Vito van Dal die de bal zeer knap binnen wist te schieten. De 1-1 op het scorebord als gevolg. Enkele minuten laten werd er een zeer opmerkelijke actie gesignaleerd. Stan van den Hout speelde namelijk een bal af binnen het 16 meter gebied. Een applausje vanuit de bank was op zijn plek geweest, echter bleef dit uit. De druk werd in het vervolg van de wedstrijd verhoogd door RKDSV. Hierdoor wist Vito van Dal een semi-hoge-stuitbal over de keeper te spelen, echter kwam deze noodlottig genoeg tegen de paal aan waardoor een goal uitbleef. De bal van vito was de laatste kans voor de zwart-witten in de eerste helft. In de 44e minuut wist Sarto nog een kans op doel te creëren, echter werd dit door Jan Abrahams afgestraft. Daar waar iedereen er vanuit ging dat de eerste helft gespeeld was wist Sarto in de 46e minuut toch nog een bal in te schieten als gevolg van zeer slecht verdedigend werk van RKDSV. Hierdoor ging het vierde met een achterstand de rust in.

Tijdens de rust werden zeer harde woorden gesproken over het spel van RKDSV. Als gevolg hiervan werden enkele cruciale wissels doorgevoerd. Diverse spelers op leeftijd gingen eruit en een verjongde voorhoede werd opgesteld. Ook werd de laatste wissel bekend gemaakt; er moest namelijk van helft gewisseld worden. Tot slot kreeg Stef van Meetelen de aanvoerdersband van Menno, echter moest Stef door 3 man geholpen worden met het aantrekken van de aanvoerdersband aangezien deze te klein was voor zijn biceps.

Vol moed ging het vierde de tweede helft in. Dit resulteerde binnen enkele minuten in een corner. Deze corner werd bijna omgezet in een doelpunt echter kopte Vito van Dal de lat krom in plaats van de bal in het net te koppen. Het volgende kwartier werd er slordig gespeeld door RKDSV maar ook bij Sarto werd er nagelaten te voetballen. In de 57e minuut wist echter Neel Pijnenburg 2 maal op doel te schieten echter zonder doelpunten als gevolg. Echter begonnen de zwart-witten na deze schoten wel weer te voetballen. Na 5 minuten wist Neel Pijnenburg, nadat hij enkele spelers had uitgespeeld, de bal in de verre hoek te schieten. 2-2 gelijkspel. In de 61 minuut kreeg RKDSV na een actie van Stef van Meetelen een corner. De vlagger van Sarto was hier echter niet mee eens en begon te gooien met de vlag waarna er een middelvinger volgde naar de spelers van RKDSV op de bank. Vanuit de corner wist Vito van Dal zeer (lees: zeeeeeeer) zachtjes binnen te schieten. 3-2 voor RKDSV. Hierop werd de vlagger van Sarto wederom ontoepasselijk waarna hij een middelvinger richting de scheidsrechter opstak, waarna de scheidsrechter hem van het veld af stuurde. RKDSV had duidelijk zijn keerpunt gehad en de spelers van Sarto zaten erdoor terwijl de jonge garde van het 4e nog vol energie zat. Dit zorgde in de 67e minuut in een doorbraak van Neel Pijnenburg en Vito van Dal waarbij Neel met gevaar voor eigen leven de bal op vito gaf die richting het doel stormde. Neel bleef verslagen op de grond achter met de speler van Sarto terwijl vito de 4-2 binnenschoot. Daarop volgend kreeg ook Ton de Laat de kans om een doelpunt te maken en ook Pietertje van Meetelen wist bijna te scoren, daar waar de bal slechts 2 meter over het doel ging.  Echter wist Stef dit goed te maken door in de 80e minuut een voorzet te geven op Vito van dal, die de bal zeer knap achteruit in het doel kopte met de 5-2 tot gevolg. 5 minuten later wist ook Neel Pijnenburg de bal weg te houden bij diverse Sarto spelers en de 6-2 binnen te schieten. Dit was ook wel noodzakelijk aangezien hij enkele minuten eerder gezichtsverlies had geleden doordat hij een panna had gekregen van zijn tegenstander. Deze gênante actie leverde hem de ‘Brie met de bril award’ op, echter is hem verteld dat dit kwam door zijn schoten op doel en zijn doelpunt. In de slotfase van de wedstrijd wist uiteindelijk ook Niek Scheepens nog een doelpuntje te maken waardoor de stand op 7-2 kwam. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Na de wedstrijd vroegen toegestroomde supporters aan Stan van den Hout waarom hij ineens ballen afspeelde in het 16 meter gebied en wat er toch met hem aan de hand was. Stan reageerde hierop trots: “ja, dit is gewoon iets wat ik altijd al heb willen doen, proberen een teamspeler te zijn, echter valt het me wel zwaar. Uiteindelijk is alles zelf op doel schieten wel gewoon de makkelijke en leuke weg. Het deed me daarom natuurlijk wel even zeer dat ik de tweede helft gewisseld werd en moest gaan vlaggen. Want als Sarto de 2-1 niet had gescoord was het 1-1 geweest in de rust en dan had het ook gewoon andersom kunnen zijn hé, en misschien was ik dan ook niet gewisseld. Want voor een slechte voetballer heb ik een hele goede techniek, maar voor een goede voetballer heb ik juist een slechte techniek, dus ja ik vind het gewoon lastig allemaal..”

Volgende week speelt RKDSV wederom thuis. Ze moeten dan om 12:45 uur tegen OVC spelen