RKDSV 4 wint ook overtuigend van Nemelaer

485

Afgelopen zondag mocht RKDSV 4 op het gras van sportpark de Alsie haar 6e competitiewedstrijd spelen. De drukbezochte wedstrijd mocht gespeeld worden tegen Nemelaer  8, dat met een 10e plaats op de ranglijst geen directe bedreiging vormde voor de mannen van coach Twan Hesselmans. Het vierde stond met een doelsaldo van +56 op de teller nog steeds stijf op de tweede plaats, net achter FC Tilburg. De mannen van het 4e gingen dan ook vol goede moed het veld op en men kon merken dat ze niet bang waren dat ze deze zondag punten zouden laten liggen. Echter was de druk om te presteren wel wat opgevoerd door het invoeren van een interne teamprijs genaamd de ‘de brie met de bril’, voor de meest smeuïge actie. Dit om ook de mannen die niet meer meedoen in het doelpunten klassement een duwtje in de rug te geven en de wil om een mooi potje voetbal neer te zetten te waarborgen.

De brie me de bril. Een prijs die iedere thuiswedstrijd wordt uitgereikt bij RKDSV 4.

Na het eerste fluitsignaal werd direct de toon gezet door de thuisspelende ploeg. De druk werd opgevoerd en de mannen van Nemelaer werden teruggedreven richting eigen doel. Dit leidde in de eerste 5 minuten al direct tot enkele kansen door mooi samenspel van Vito van Dal en Martijn Rijnen. Echter werd nagelaten de bal achter de keeper te plaatsen, wat even later werd gewijd aan de te slappe bal waarmee gespeeld werd. Enkele minuten later wist echter Niek Scheepens na een vrije van Neel Pijnenburg, RKDSV op een 1-0 voorsprong te brengen. Ondanks dat het spel nagenoeg non-stop plaatsvond voor het doel van Nemelaer en er door falend communiceren tussen keeper en verdediger bijna een eigen doelpunt werd gescoord door Nemelaer, bleven doelpunten geruime tijd uit. In de 29e minuut kreeg Vito van Dal na al menig maal in botsing te zijn gekomen met zijn directe tegenspeler een verdiende vrije trap. De speler van Nemelaer moest deze confrontatie echter bekopen met een verdraaide knie en moest het veld verlaten. De vrije trap van Vito van Dal kwam via de keeper op de achterlijn waarna deze de schoen van Rick de Bresser vond die de bal beheerst intikte. Dit was Rick zijn eerste doelpunt sinds het her-aantreden bij RKDSV. Hiermee is momenteel Danis van Oort ook nog de enige speler in het team (op Dennis van Gils na, die het gehele seizoen al chronisch geblesseerd is) die het doel niet heeft weten te vinden. Na de 2-0 wist Paul Baars na enkele minuten met een fraaie actie de 3-0 binnen te tikken. Nemelaer faalde gedurende de eerste helft snel te schakelen waardoor counters uitbleven en Diessen het spel uit kon spelen. Dit resulteerde vlak voor de rust nog in de 4-0 van Vito van Dal.

In de rust werden in de kleedkamer de wissels bekend gemaakt door de coach en werden enkele voetbaltechnische tips gegeven. Na de rust ging het 4e er direct weer vol op. Dit resulteerde in de 47e minuut in de 5-0 door een zeer fraaie punter van Niek Scheepens. Niet veel later schoot Niek Scheepens ook de 6-0 en de 7-0 binnen. Het spel was hierdoor bepaald en dat was te merken doordat de bal zelden meer verder dan de middenlijn kwam. Het balletje werd telkens snel weer onderschept door de thuisspelende ploeg, waardoor Nemelaer niet aan aanvallen toekwam. Rick de Bresser had de smaak te pakken en wist in de 70e minuut zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken waardoor RKDSV met 8-0 op voorsprong kwam. Hierdoor kon Menno van Bijsterveldt uiteraard niet achterblijven en ook hij wist enkele minuten later een bal achter de doellijn te plaatsen, 9-0. Het spelletje bleef vervolgens lekker lopen maar de drang om dubbele cijfers te halen was aanwezig. Dit resulteerde in een actie van Neel Pijnenburg, waarbij hij door middel van een sliding in buikschuifvorm, de bal onder de borst meenam. Hierdoor wist hij de bal bij 4 Nemelaer spelers weg te houden. Doordat de armen daarbij beide nog loodrecht op het maaiveld naar achter werden geplaatst kreeg Neel Pijnenburg van de spelers op de bank een 8,7 voor de uitvoering. Daarbij leverde dit hem na de wedstrijd ook nog eens de ‘Brie met de bril’ award op. Niet veel later wist Dirk van Gestel de dubbele cijfers veilig te stellen door de 10-0 te scoren en enkele minuten later wist ook Neel Pijnenburg de 11-0 te scoren, en dat op de 11e van de 11e. Met deze fraaie uitslag floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Na de wedstrijd snelde het toegestroomde publiek naar Niek Schepens toe om te vragen hoe hij er toe kwam om 4 doelpunten te scoren. Niek reageerde: “ik ben blij met mijn doelpunten, maar het was natuurlijk een teamprestatie. Als team praten we met elkaar, maar we luisteren vooral ook naar elkaar. Zo ook vandaag tijdens de praatsessie in de rust waar ons door de coach werd vertelt dat we het heft in handen mochten nemen én dat heb ik gewoon gedaan. En kijk, in zo een situatie leid 1 en 1 dan in een keer tot  4”. Op de vraag of hij het jammer vond dat hij ondanks de vele goals de ‘Brie met de bril’ award niet had gewonnen reageerde hij rustig. “Kijk, prijzen winnen is natuurlijk altijd leuk, maar de focus moet natuurlijk wel bij het voetbal blijven liggen, iedere wedstrijd is tenslotte een finale!”