Na moeizame openingsfase wint RKDSV 4 uiteindelijk ruim van VOAB 8

353

25 november 2018 mochten de mannen van het vierde, nadat de derby de week ervoor tot ongenoegen van de jongens, op het laatste moment was afgelast door Hilvaria, eindelijk weer het veld op. De mannen van VOAB 8 kwamen deze week al om 10 uur op bezoek in Diessen. VOAB 8 dat actief was in de onderste helft van de competitie, boezemde op voorhand niet direct angst in bij RKDSV. Echter was het thuisspelende team wel met (maar) 13 man aanwezig waardoor blessures een onaangename gast zouden zijn. De wedstrijd had tevens nog een feestelijk tintje, daar waar Jelle Kroot vandaag jarig was. Hierdoor galmde de verjaardag nummers al vroeg door de kleedkamer, de sfeer zat er weer in!

De wedstrijd kwam voor RKDSV maar moeizaam op gang. VOAB toonde zich een waardige tegenstander. Sterker nog, dit was wellicht het  moeilijkste kwartier dat het vierde dit seizoen had gehad. Het balletje werd achterin bij VOAB makkelijk rond gespeeld en het lukte RKDSV niet om door te breken en punten te maken. Gezien VOAB in de onderste regionen van de competitie participeerde kwamen op de bank van RKDSV hevige speculaties op gang, of de mannen van VOAB wellicht spelers van een hoger elftal hadden verleid tot deelname. Na een minuut of 10 kwam er echter licht aan het eind van de donkere tunnel. Sjoerd van den Heuvel gaf een verre bal richting Vito van Dal die de bal met een knappe aanname onder controle kreeg en de 1-0 voor RKDSV maakte. Niet veel later kwam de bal weer achter de doellijn door samenspel tussen Paul Baars en Vito van Dal. Daar waar de grensrechter zijn vlag kort wind had doen laten vangen, trok hij zijn beslissing tot buitenspel toch in. Bij navraag door de scheidsrechter bij de grensrechter concludeerde de arbitrage toch weer dat het buitenspel betrof. Het feestje langs de zijlijn was derhalve abrupt verbroken en verbijstering en ongeloof is wat de klok sloeg. Op het veld sloeg deze ontsteltenis echter om in harde acties waarna nog geen minuut later Vito van Dal de keeper van VOAB woest omver kegelde met de bal. 2-0 RKDSV, 18e minuut, het recht zegeviert! Niet veel later wist ook Paul Baars uit een corner de teller op te laten lopen. In de 24e minuut wist hij de 3-0 binnen te tikken. VOAB wist even later door te breken, Niek Scheepens voorkwam een kans op tegendoelpunt door kordaat in te grijpen en de spits de kop in te drukken wat weer  resulteerde in een vrije trap en direct de tot dusver grootste kans voor VOAB. Echter wist Sjoerd van den Heuvel via een kopbal VOAB weg te houden bij het doel van Jan Abrahams. Direct na de vrije trap wist Martijn Rijnen door te breken waarna de bal via de keeper Teun Fonken vond en het 4-0 was. Na deze actie bleven 2 man van VOAB plat op het veld achter waarvan 1 man geblesseerd van het veld moest. Enkele minuten later wist wederom Vito van Dal de bal fraai in de haak te plaatsen waardoor het in de 34e minuut 5-0 stond. In het restant van de eerste helft werden diverse kansen gecreëerd door Diessen, maar wist de keeper van VOAB door fraai keeperwerk de 5-0 te houden.

In de rust werd een bakje thee gedronken en werden de wissels bekend gemaakt. Ook werd Martijn Rijnen enkele bemoedigende woorden toegesproken, daar hem het hem keer op keer maar niet lukte om te scoren. In de beginfase van de tweede helft kwam RKDSV moeizaam op gang, doelpunten bleven uit en VOAB kwam regelmatig in de buurt van het Diessense doel. In de 62e minuut wist Vito van dal de keeper van VOAB echter voorbij te lopen en kon hij de bal in de korte hoek tikken waardoor de 6-0 op het scorebord verscheen. Enkele minuten later kwam Rieks Eshuis in botsing met zijn tegenspeler wat resulteerde in een gele kaart voor de speler van VOAB. Deze had zich met deze actie in zijn eigen vingers gesneden daar waar hij al hinkelend kreupel van het veld droop. Ondanks dat VOAB 10 minuten met 10 man speelde wist RKDSV hier geen voordeel uit te halen. Pas weer in de 75e minuut toen VOAB weer met 11 man stond te spelen wist Danis van Oort na een paar keer ijverig uit te halen op doel dan eindelijk zijn eerste doelpunt te scooren voor RKDSV 4. Dit doelpunt werd feestelijk gevierd door Danis met een koprolletje als kers op de taart voor de toegestroomde supporter. Hierdoor is chronisch geblesseerde speler Dennis van Gils de enigste die niet gescoord heeft tot heden. Doordat de blessure door bleef duren had Dennis van Gils overigens deze week de fysiotherapeut opgezocht om te kijken naar zijn blessure. De conclusie van de fysiotherapeut was dat Dennis van Gils waarschijnlijk de afgelopen jaren niet heeft kunnen voetballen en dat hij voorlopig de rust ook nog moet houden om te voorkomen dat dit zich in de toekomst ook voor blijft doen. Desalniettemin wordt Dennis van Gils door de coach als graag geziene gast op de bank gezien, die op zijn eigen manier toch een bijdrage aan het team weet te leveren. Zo wist hij in de 78e minuut Stef van meetelen naar een 8-0 te coachen nadat Stef een mooie steekpass van Martijn Rijnen kreeg. Doordat VOAB achterin onnodig veel risico nam, wisten de aanvallers van RKDSV gemakkelijk door te breken en wist Vito van Dal vervolgens zijn 5e doelpunt van de wedstrijd te maken in de 80e minuut door een ferme sliding-trap. Deze tactiek hadden we echter al vaker gezien bij Rick de Bresser maar werd nu ook voor het eerst toegepast door een andere speler, direct met succes tot gevolg. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd wist Martijn Rijnen nog enkele keren de doel man te vinden of hij wist het doel niet te vinden. Dit resulteerde na 90 minuten in een 9-0 winst voor RKDSV 4, na een sportieve pot tegen VOAB 8.

Na de wedstrijd werd wederom in het kleedlokaal de Brie met de bril award uitgereikt door coach Twan Hesselmans. De award zelf ontbrak echter de dag zelf door uitblijven van speler Neel Pijnenburg. Hierdoor worden direct punten in mindering gebracht voor Neel Pijnenburg in het klassement. De Brie met de bril award ging deze zondag verrassend genoeg niet naar Danis van Oort, ondanks zijn eerste doelpunt en zijn fraaie koprol. Zoals eerder uitgelegd is de prijs ook bedoeld als steuntje in de rug. Daar waar Martijn Rijnen vandaag kost wat kost het doel maar niet wist te vinden ondanks zijn voortreffelijke inzet, vandaar welverdiend door Martijn!

Na de wedstrijd  werd er onder het genot van enkele frisse versnaperingen nog met het hele team formule 1 gekeken en werd de wedstrijd na-beschouwd. Na juichend en klappend aandringen van de kantinebezoekers besloot Martijn Rijnen uiteindelijk toch de tafel te betreden om een woordje van dank toe te spreken na ontvangst van de Brie met de bril award. Een geëmotioneerde Martijn sprak: “ten eerste wil ik graag mijn team bedanken voor de fijne wedstrijd. Ik wist dat het allemaal lekkere voetballers waren, maar vandaag is gebleken dat ze ook lekker kunnen voetballen. Verder wil ik de Coach bedanken voor de onvoorwaardelijke steun die hij mij geeft. Na de rust nam hij me nog even apart om mij nog een hart onder de riem te steken, hij zei: Martijn, dadelijk is het alles of niets hé, zet hem op!’ En kijk, dat heeft dan toch weer mooi geresulteerd in niets. Al had de tegenstander vandaag wel echt een engeltje op de lat..