RKDSV 4 wint weer eens een uitwedstrijd

1759

Na een aantal verloren wedstrijden stond er voor RKDSV 4 een uitwedstrijd tegen laagvlieger VOAB op het programma. Hoewel de mannen uit Diessen geen briljant voetbal vertoonde, wisten zij toch de 3 punten mee naar Diessen te nemen: 1-3.

Coach Frans Verhoeven kreeg in de aanloop van de wedstrijd wat tegenvallers te verwerken. Een aantal ervaren krachten had teveel last van blessures, waardoor zij deze wedstrijd aan zich voorbij moesten laten gaan. De aanwezigheid van jeugdspeler Wiek van Bijsterveldt maakte dit voor een groot deel weer goed. Samen met Lars en Menno vormde zij de Bijsterveldt-triangle, die vandaag voor het eerst in de basis begon.

RKDSV begon slap aan de wedstrijd en moest al snel een tegentreffer incasseren. Een voorzet van rechts kon niet worden weggewerkt waardoor een aanvallende middenvelder van VOAB met een knap schot voor de 1-0 kon zorgen. De mannen uit Diessen schrokken na dit doelpunt wakker en zagen dat er wat moest gebeuren om wederom een verliespartij te voorkomen. Dan Michels werd met een mooie pass richting het doel gestuurd, helaas ging zijn schot net over. Tien minuten voor rust was het wel raak. Goed doorjagen van Menno leverde RKDSV de bal op, hij bewaarde het overzicht en zette Wiek vrij voor het doel. Wiek wist wel raad met deze uitgelezen kans en zorgde heel beheerst voor de 1-1.

In de tweede helft kwamen verse krachten Ron Witlox en Bobby van Hooff in het veld. RKDSV kreeg steeds meer het overwicht. Enkele grote kansen werden nog gemist door Bobby en Dan. Thijn van Doormaal wist wel raad met een kans die hij kreeg, hij werkte een voorzet van rechts knap in het doel: 1-2. Aan de andere kant bleef de verdediging uit Diessen goed op de been, Ivo Vugts en Jop van Oort hadden hun directe tegenstander volledig in hun zak. Desondanks wist VOAB met een aantal snelle uitvallen voor gevaar te zorgen. Keeper Rik van Luffelen behield zijn goede vorm van de afgelopen weken en stond zijn mannetje daar waar dat nodig was. Enkele minuten voor het eindsignaal besliste Dan de wedstrijd, hij wist in een klutssituatie voor het doel zijn grote teen tegen de bal te krijgen: 1-3.

Aanvoerder Bas van Rooij sprak na de wedstrijd van een verdiende overwinning: “Het was belangrijk om hier de 3 punten te pakken en zo in de top-5 mee te blijven doen, al kan en moet het spel de volgende keer wel beter.”

De supporters verkozen Rik van Luffelen als Man of the Match. Met enkele goede reddingen hield hij zijn ploeg in benauwde situaties op de been. Gefeliciteerd Rik, houd deze goede vorm vast!