RKDSV 5 pakt 3 punten tegen Casteren

2670

Op zondag 2 april moest RKDSV 5 het in een thuiswedstrijd opnemen tegen Casteren, een team dat in de middenmoot van de competitie staat. De wedstrijd stond onder leiding van Jan van der Heijden.

RKDSV begon scherp aan de wedstrijd, en dat resulteerde in de 2e minuut al in het eerste doelpunt. Tim van Gestel bereikt met zijn voorzet Rik Janssen, die de bal beheerst binnenschiet: 1-0. Een goed spelend Diessen krijgt in de eerste 20 minuten een handvol kansen die niet kunnen worden benut. Halverwege de eerste helft weet Roy van Riel de score te verdubbelen, hij krijgt de bal plots voor zijn voeten en zet de 2-0 op het scorebord. Lang konden de Diessenaren niet genieten van de riante voorsprong. Twee minuten later was het namelijk alweer 2-1. Ruud Reyrink veroorzaakte een penalty die binnen werd geschoten door Casteren. In de resteren vijf minuten voor rust krijgt Koen de Brouwer nog 2 kansen, helaas had hij zijn vizier niet op scherp staan. Beide teams gingen rusten met een 2-1 tussenstand.

In de rust worden Thijs Vennix, Eef van Gestel en Niels van der Heijden gewisseld voor Thijs van Gestel. Ruud Wouters en Ruud van de Plas. Waar Diessen in de eerste helft direct scherp begon, stond het in de eerste minuut van de tweede helft te slapen. In de eerste minuut na rust scoort Casteren de 2-2 en komt daarmee op gelijke hoogte. Het was Koen de Brouwer die zijn team na 63 minuten voetballen weer op voorsprong zette: 3-2. Ondanks de voorsprong is Casteren in de tweede helft beter gaan voetballen. Stijn van Hamont voorkomt met een ingreep dat de tegenstander 10 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen kan schieten. Casteren blijft de laatste 10 minuten aanzetten, maar de verdediging van Diessen houdt goed stand. Een snelle counter via Koen de Brouwer en Rik Janssen wordt in de laatste minuut door Rik tot doelpunt gepromoveerd. Hij zet hiermee de eindstand op het scorebord: 4-2.