RKDSV 5 na één helft al klaar met DBS

2209

Op zondag 19 maart mochten we weer een thuiswedstrijd voetballen, dit keer was DBS uit Eindhoven de tegenstander. In het eerst kwartier van de wedstrijd was het direct spannend, beide teams kregen goede kansen om te scoren maar een doelpunt leverde dat niet op. Ook een vrije trap van DBS in de 20e minuut leverde geen score op, keeper Tim van Gestel kon de bal eenvoudig stoppen.

Eric Wouters brak de ban voor RKDSV. In de 21e minuut scoort hij een corner, waarmee hij voor een 1-0 voorsprong zorgt. Vijf minuten later was het weer raak uit een corner, Koen de Brouwer bereikt Rik Janssen, die met het hoofd voor de 2-0 zorgt. Nog voor rust komt Diessen op een 3-0  voorsprong, een aanval met Eric Wouters en Koen de Brouwer wordt door Ruud van de Plas tot doelpunt gepromoveerd. Hiermee zet hij tevens de ruststand op het scorebord.

In de rust worden Roy van de Hout en doelpuntenmaker Rik Janssen gewisseld voor Stijn van Hamont en Ruud Wouters.

De tweede helft leverde niet veel spektakel op. DBS had sommige momenten het beste van het spel en kreeg zelfs kansen op een doelpunt, maar keeper Tim van Gestel hield zijn doel goed schoon. Rik Janssen werd een kwartier voor tijd weer in het veld gebracht voor Eric Wouters.  Namens RKDSV zorgde Rik voor het laatste gevaar van de wedstrijd, hij zag zijn kopbal langs het doel belanden. Helaas mocht Rik de wedstrijd niet afmaken. Nadat hij de bal door zijn benen kreeg gespeeld, besloot hij om aan de noodrem te trekken. Dit leverde hem de gele kaart en 10 minuten tijdstraf op.

Kort daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en bleef het bij een 3-0 overwinning. Stef Verhagen werd uitgeroepen tot Man of the Match.