RKDSV 5 wint overtuigend van de Zuiderburen

2249

Deze week stond de wedstrijd tegen de Zuiderburen op het programma. Voor het eerst sinds lange tijd staat keeper Roel van Gestel weer onder de lat. Na een lange revalidatie is hij terug van een blessure. Met Roel in het doel winnen de mannen van coaches Jack Kroot en Dave van Bijsterveldt overtuigend met 1-6.

RKDSV begint aanvallend aan de wedstrijd. Door een foutje van de Diessenaren komen de Zuiderburen in de 4e minuut op 1-0. Niet lang daarna beland een ingooi van Diessen voor de voeten van Tim van Gestel, hij bedenkt zich niet en schiet in de 7e minuut de gelijkmaker binnen. Niet lang daarna schiet Roy van de Hout de bal op de lat. Een kleine 10 minuten later speelt diezelfde Roy een diepe bal de hoek in naar Stijn van Hamont, die op zijn beurt Ruud van de Plas in scoringspositie brengt: 1-2. In de 21e minuut krijgt RKDSV een corner, de bal beland voor de voeten van Rik Jansen die hiermee wel raad weet en de 1-3 op het scorebord zet. (of was het een eigen goal van de Zuiderburen?). Tegen het einde van de eerste helft krijgen we een vrije trap tegen, deze wordt via een mooie redding gestopt door doelman Roel.

In de rust hebben we 3 spelers gewisseld, keeper Roel van Gestel wordt vervangen door Tim van Gestel, Thijs Vennix en Eric Wouters komen in het veld op de plaats van Thijs van Gestel en Koen de Brouwer. RKDSV begint goed en krijgt direct na de aftrap een kans op een doelpunt. De bal wordt door de tegenstander tot corner verwerkt. De corner resulteert helaas niet in een doelpunt. In de 55e minuut krijgt Eric Wouters de bal en geeft deze diep op Rik Jansen die de bal voorzet en Eric Wouters scoort de 1-4. In de 59e minuut komt een diepe bal van Stef Verhagen bij Rik Jansen terecht. Rik brengt de bal voor het doel, waar Roy van de Hout klaarstaat om de 1-5 binnen te schieten. In de 72e minuut wordt het Ruud Wouters te veel, hij wordt gewisseld voor Thijs van Gestel. De tweede helft verloopt verder rustig, RKDSV is beter dan de Zuiderburen en in de 84e minuut maakt RKDSV er 1-6 van: een diepe bal van achteruit komt bij Eric Wouters voor de voeten, hij schiet de eindstand op het scorebord. De 3 punten gaan hiermee in de tas naar Diessen!