RKDSV 6 boekt zege in topper door goede tactische keuzes van coach Guus van Hest

2842

Deze speelronde stond de topper tussen RKDSV6 en Vessem 4 op het programma. De koploper ontving op een goed bespeelbaar veld de meest scorende ploeg van de competitie. De heenwedstrijd was de door de mannen in het zwart-wit gewonnen met 3-4 door een goal van Edgar Nooijens in de allerlaatste minuut. Het beloofde dus een echte kraker te worden.

Coach Guus van Hest zette zijn manschappen daarom in de kleedkamer op scherp en “gelegenheids” linksbuiten Carlo van Iersel deed hier nog een schepje bovenop door bewust op een verkeerde plaats in het kleedlokaal te gaan zitten. Hierdoor ging iedereen met de benodigde adrenaline het veld op.

Echter kwam Vessem 4 ook goed uit de startblokken en dat er voor beide teams veel op het spel stond deze wedstrijd was in de eerste helft goed te zien. De eerste 10 minuten bevond het spel zich veelal op het middenveld, waar hier en daar stevige duels werden uitgevochten. Daarna golfde het spel wat op en neer, maar veel verder dan wat kansen over en weer kwam het niet.

Gaandeweg de eerste helft werd de wedstrijd nog wat fysieker en moest het vooral spelmaker Ton de Kroon het af en toe flink ontgelden. Wat volgde was een fase met wat overtredingen over en weer wat resulteerde in het uitvallen van een speler aan de zijde van Vessem en het uitvallen van “nieuwe” Diessenaar Wilco Vromans. Met nog een paar minuten te spelen in de eerst helft werd hij vervangen door veteraan (oude krijger) Carlo van de Groep. In de resterende minuten gebeurde er niet meer veel, waardoor de goed leidende scheidsrechter Mark van Doormaal, floot voor het einde van de eerste helft met de brilstand 0-0 op het scorebord.

Na het welverdiende en lekkere kopje thee werden er door coach Guus van Hest enkele tactische omzettingen gedaan. Frisse kracht Teun Fonken kwam in het veld voor de overigens goed spelende Carlo van Iersel, wiens bijdrage hierdoor beperkt bleef tot een aantal rushes langs de zijlijn, een vlammend schot en wat stekelige opmerkingen voor de wedstrijd.

Het leek de eerste 10 minuten van de tweede helft of Diessen de tactische omzettingen nog aan het verwerken was. In deze wat moeizame periode van de wedstrijd kreeg Vessem een aantal kansen, na deze waarschuwingen kwam Diessen echter goed op gang. Een schitterende combinatie tussen Willem Meulenbroeks en Teun Fonken op de rechterflank, werd door de laatstgenoemde op beheerste wijze ingeschoten waardoor de keeper van Vessem geen kans kreeg en Diessen zodoende op 1-0 voorsprong kwam.

Vrij snel na de 1-0 was het alweer raak voor de Diessenaren, een schot van Willem Meulenbroeks, zwanger van het effect, werd niet goed verwerkt door de keeper van Vessem waardoor Teun Fonken makkelijk zijn tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken.

Ook na de 2-0 ging Diessen goed door. Een goed genomen corner van de Carlo van de Groep werd nog ternauwernood door de keeper weggewerkt voor de “rappe” instormende aanvoerder Bart Abrahams kon inkoppen. De bal belandde echter voor de voeten van Teun Fonken die met een kiezelhard schot de keeper kansloos liet en zodoende een onvervalste hattrick maakte. Hierdoor was de wedstrijd feitelijk al gespeeld.

RKDSV 6 bleef echter geconcentreerd voetballen. Het resulteerde een paar mooie aanvallen die uiteindelijk een corner opleverde. Uit deze wederom goed genomen corner kopte Marc Gijsman a la Bep Bakhuys de 4-0 tegen de touwen. Na een slimme steekpass van de spelverdeler Ton de Kroon was Marc Gijsman via een goed geplaatst schot ook verantwoordelijk voor de 5-0 eindstand.

Door spelers en coach werd Marc Gijsman na het laatste fluitsignaal gekozen tot beste speler van de wedstrijd waardoor hij de ‘’gouden werkschoen” een week in zijn bezit heeft.