RKDSV 6 maakt in de tweede helft het verschil tegen HMVV: 5-2

2096

Vandaag stond de wedstrijd tegen HMVV op het programma. Een tegenstander die in het verleden vaak meedeed voor het kampioenschap. Momenteel staat het team uit Hooge Mierde in de middenmoot, maar RKDSV, de huidige koploper, was toch gewaarschuwd.

De eerste helft begon RKDSV te slap, duels werden verloren, de passing was onzuiver en er was onvoldoende beleving. Dit leidde in al in de 6e minuut tot de 0-1 in het voordeel van HMVV. Een voorzet vanaf links werd niet goed weggewerkt en werd ingetikt door de spits van HMVV. Coach Guus van Hest probeerde vanaf de kant de zaken weer op orde te krijgen maar het schip bleef stuurloos. Halverwege de eerste helft kwam Diessen toch langszij door een enorme pegel van Ton de Kroon, die de bal onderkant lat in het doel zag gaan. Nog voor rust kwam HMVV toch weer op voorsprong. Een kopbal verdween buiten het bereik van goalie John van Oort in het doel: 1-2.

In de rust werden er enkele tactische omzettingen gedaan. Direct vanaf de aftrap pakte iedere speler van RKDSV zijn taken op. De druk op de tegenstander werd opgevoerd en vooral de inzet was vele malen beter dan voor rust. Een strakke corner van Teun Fonken werd hard ingekopt door Marc Gijsman: 2-2. De wedstrijd speelde zich volledig af op de speelhelft van HMVV en het spel werd grimmiger, de duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten. De goed leidende scheidsrechter Mark van Doormaal zorgde ervoor dat het niet uit de hand liep. In de 58e minuut krulde Ton de Kroon een corner ineens binnen bij de tweede paal: 3-2. Een kwartier voor tijd was het Willem Meulenbroeks die goed doorging op een diepe bal en tussen de verdediger en de keeper opdook om met zijn grote teen de bal in het doel te prikken: 4-2. De wedstrijd was op dat moment gespeeld en dat Willem Meulenbroeks in blessuretijd zijn tweede van de dag en daarmee de 5-2 binnenschoot was alleen nog voor de statistieken.

Er moet nog worden vermeld dat Erik van Korven na lang blessureleed een zeer verdienstelijke rentree maakte. De Gouden (Werk)schoen werd verdiend uitgereikt aan doelpuntenmaker Willem Meulenbroeks.