RKDSV boekt verrassende zege bij koploper

227

Blessureleed voert de boventoon bij RKDSV dit seizoen en onder andere dit zorgt voor wisselvallige resultaten tot zover. Afgelopen weekend mocht er worden aangetreden tegen de koploper Jong-Brabant, dat in de laatste competitiewedstijd de eerste periodetitel wist te pakken. Enigszins verrassend wist de Diessense ploeg de volle buit mee te nemen uit Berkel-Enschot. Er werd met 0-1 gewonnen.

Een mooie wedstrijd was het niet. Het strijdplan van Frans Verbeek was daar ook absoluut niet op gebaseerd. Na enkele teleurstellende resultaten in de afgelopen wedstrijden was er maar 1 devies: winnen. Met een goede teamspirit begon RKDSV eindelijk eens scherp aan de wedstrijd. Met een stabiele defensie werd er weinig weggegeven en was men bij vlagen in staat om gevaarlijk uit te breken. Dit leidde niet tot heel veel kansen, maar 1 grote kans bleek vandaag genoeg. Een scherpe uitbraak na een zwakke inspeelpass van de defensie van Jong-Brabant zorgde ervoor dat RKDSV tot bij het doel van de koploper wist te komen. Bram van Gestel werd getorpedeerd en dit leidde onherroepelijk tot een duidelijke Penalty. Deze werd koelbloedig door Tijn Janssen benut. Jong-Brabant kwam niet verder dan enkele kleine kansen in de eerste helft.

Over de tweede helft hoeft niet lang worden nagepraat. Hierin was vooral sprake van tegenhouden. Jong-Brabant zette aan en RKDSV was niet meer in staat om voorin de bal vast te houden. Zodoende werd er veel druk op het Diessense doel uitgeoefend. Dit leidde tot enkele kansen, waaronder de gelijkmaker die na ongeveer een uur spelen door Jong-Brabant werd aangetekend. De scheidsrechter leek deze goal goed te keuren, maar volgens grensrechter Kevin Baars stonden er maarliefst 2 man hinderlijk buitenspel, waardoor keeper Jan Abrahams zijn actie niet meer voldoende kon uitvoeren. De scheidsrechter besloot om hier in mee te gaan en zo bleef de voorsprong in stand. Ook in de laatste minuut was er sprake van een doelpunt van Jong-Brabant. Na enkele scrimmages werd de bal in het doel gewerkt. Jan Abrahams zag er wist een vangbal niet voldoende vast te houden, waardoor deze in het doel verdween. Bij zijn verdedigende actie werd hij echter dermate gehinderd binnen het 5-meter gebied dat de scheidsrechter resoluut besloot om ook dit doelpunt af te keuren. Vlak daarna klonk het eindsignaal en overheerste er vooral opluchting en blijdschap bij de mannen van RKDSV.

Noem het gestolen punten of noem het loon naar werken. Feit blijft dat dit een flinke opsteker is voor de ploeg van Frans Verbeek, die de laatste weken in een dip leek te zitten. Teleurstellend is wel dat er wederom enkele mankrachten geblesseerd uitvielen. De RKDSV-trainer werd 3 maal genoodzaakt te wisselen door uitvallen van Aidan Welten, Kevind van Oort en Rens Timmermans (allen met een liesblessure). Lichtpuntje dat hier tegenover stond was dat Giel Verhagen verdienstelijk inviel en als aanvulling op de verdediging een zeer stabiele indruk maakte.

Volgende week neemt RKDSV het thuis op tegen Spoordonkse Boys, een team wat op voorhand ook als een van de smaakmakers van de competitie werd ingeschat.