RKDSV en Vessem gaan gelijk op

362

Afgelopen zondag stond voor RKDSV de wedstrijd tegen Vessem op het programma. Vooraf leek dit een zware kluif te gaan worden, gezien wisselende resultaten in de afgelopen weken en de tweede plek die door Vessem werd ingenomen. RKDSV wist echter toch een punt uit de strijd te slepen.

Trainer Frans Verbeek had zijn huiswerk goed gedaan en er stond een volwaardig tactisch plan klaar voor het vaandelteam uit Diessen. In het begin was het nog even zoeken op het middenveld, maar als snel wist het team van RKDSV een sterke samenwerking op touw te zetten om de Vessemse aanvl te kunnen weren. Dit zorgde ervoor dat er er weinig kansen werden weggegeven. Op een snelle kans van Thom Schepens na (Goede reflex van de Vessemse keeper) en enkele mogelijkheden werd er weinig gecreƫerd. Slordig balbezit was hier voornamelijk ook de oorzaak van. Een terechte 0-0 ruststand werd daardoor genoteerd.

De tweede helft bood iets meer spectakel. Ondanks een wederom sterk begin van RKDSV, wist Vessem toch als eerst het net te vinden. De snelle linksbuiten wist de verdediging goed te weren en naar de hoek dwingen leek de enige uitweg. Toch werd deze onreglementair neergehaald binnen het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niet anders dan terecht naar de stip wijzen. De penalty werd benut (0-1). RKDSV gaf niet op en bleef de tweede helft aardig spelen. Meer pressie zorgde ervoor dat de verdediger van Vessem de bal per ongeluk bij Tijn Janssen, enige spits aan RKDSV-zijde, inspeelde. De gretige spits wist handig met deze buitenkans om te gaan, omspeelde de overgebleven verdediger en passeerde de keeper koelbloedig. Beide ploegen gingen vervolgens op hun eigen manier voor de overwinning. RKDSV was hier vlakbij na een scherpe voorzet van Sietse Verhoeven, maar de bal werd door drie spelers rakelings gemist. Deze wedstrijd van hard werken en vooral een goede samenwerking van het team eindigde daardoor in een 1-1 gelijkspel.

Komende zondag mag RKDSV op bezoek bij Vessem. De nummer 2 van de competitie zal dan moeten winnen om Hoogeloon in zicht te houden. Voor RKDSV geldt bij een overwinning dat de hoop op een mooie seizoensafsluiting in leven blijft.