RKDSV geeft punten uit handen (2-1)

182

Na een lange winterstop met veel afgelastingen was het afgelopen zondag eindelijk weer tijd voor een potje ouderwets zondagmiddagvoetbal. Voor het vaandelteam van RKDSV stond meteen een lastige uitwedstrijd tegen EMK op het programma. Het verschil op de ranglijst was klein en dit was ook in de wedstrijd terug te zien.

RKDSV begon met Raoul Iselin op het middenveld en Rens Timmermans centraal achterin erg fel aan de wedstrijd. In het begin was het voor de defensie nog wat zoeken, gezien een ietwat nieuwe formatie dit seizoen. Toch werd de draad snel opgepakt en was RKDSV aan de betere hand gedurende het eerste bedrijf. Dit leverde enkele kansjes op via onder andere een combinatie tussen Melvin Timmermans en Mark de Brouwer, waarbij eerstgenoemde in het zijnet schoot. Doelpunten leverde het niet op en ondanks enkele uitbraken van de thuisploeg werd met de brilstand de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft werd het nog leuker voor het publiek om deze wedstrijd te aanschouwen. Er kwamen namelijk doelpunten aan te pas. RKDSV kwam ook de tweede helft hongerig uit de kleedkamer, terwijl EMK het spel probeerde meer naar zich toe te trekken. De openingstreffer kwam op naam van aanvoerder Melvin Timmermans, die vanaf een meter of 23,5 fraai uithaalde. De bal leek houdbaar en de keeper zat er nog aan, maar het schot had een verradelijke draai waardoor deze toch in het net belandde. De euforie was zo groot dat Mark de Brouwer bij het juichen een hoofdblessure opliep. Al snel na de goal kwam de 1-1 op het scorebord te staan. Doordat er niet scherp genoeg gedekt werd was er rond de 16 meter een overtreding nodig om een van de EMK middenvelders te stoppen. De daarop volgende vrije trap werd fraai binnengetrapt. De wedstrijd was volledig open en beide partijen wilden graag voor de overwinning gaan. Dit kwam RKDSV duur te staan. bij een van de afgeslagen corners werd slordig balverlies geleden, terwijl het centrale duo van de Diessenaren nog voorin verbleef. Hier maakte EMK dankbaar gebruik van en 3 minuten voor tijd werd met een counter de 2-1 binnen gewerkt. Een enorme klap, die RKDSV niet meer te boven kwam. Verder dan een halve kans kwam men niet meer en dus werd de wedstrijd helaas met een nederlaag afgesloten.

Toch bood het getoonde spel zeker perspectief voor de rest van de tweede seizoenshelft. De werklust en bij vlagen goed spel zijn zaken waar men de komende weken mee verder moet.