Na een lange tijd zonder wedstrijd mocht RKDSV 2 gisteren weer aantreden. Deze keer stond de uitwedstrijd bij HMVV 2 op het programma. Op een modderig en slecht bespeelbaar veld bleef RKDSV gemakkelijk op de been en won het met 1-3 bij de ploeg uit Hoge Mierde.

In het eerste kwartier was de uitploeg heer en meester en speelde het goed voetbal. Tijs Koppelmans was dichtbij een doelpunt na een goede voorzet van de zijkant. Hij kon net niet goed bij de bal om die in een leeg doel te werken. Niet veel later was het wel raak. Een vrije trap van linksback Bart van Leent verdween na een lange vlucht in de verre hoek: 0-1. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg HMVV steeds meer grip op het spel van RKDSV en begon het zelf ook kansjes te creeren. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal bijna binnengelopen. RKDSV liet steeds meer toe en op slag van rust kreeg HMVV de kans op de gelijkmaker. Uit een corner belandde de bal op de stip nadat de bal op een arm terecht kwam van Wiek van Bijsterveld. Uit de penalty scoorde de thuisploeg de 1-1.

Na rust schakelde RKDSV een tandje bij en werd er bij vlagen goed voetbal gespeeld. Het veld werd ondertussen steeds zwaarder te bespelen, maar toch liet de ploeg uit Diessen zich niet uit het veld slaan. Het was Wiek van Bijsterveld die zijn handsbal goedmaakte door op de juiste plek te staan na een voorzet vanaf links van Job Jansen: 1-2. Na de voorsprong leek RKDSV al snel verder uit te lopen maar liet het enkele mogelijkheden lopen. Toch werd één van de kansen wel benut. Een goede hoekschop van Martijn Timmermans werd met het hoofd binnen gewerkt door verdediger Stein ‘Virgil’ van Doormaal. Even later leek Job Jansen de score nog wat op te hogen, maar hij gaf de bal af aan de meegelopen Harm van den Brand. Hij schoot de bal door het hobbelige veld echter over het doel.

Door de overwinning kan RKDSV zich klaar gaan maken voor een belangrijke reeks wedstrijden. Te starten volgende week, de uitwedstrijd bij Rood-Wit uit Budel-Schoot.