RKDSV hervat competitie met belangrijke thuiszege

2885

Met een verdiende 3-1 overwinning op Audacia is RKDSV goed uit de winterstop gekomen. Waar de resultaten in de oefenwedstrijden dramatisch waren, boekten de Diessenaren ‘om het echie’ wel de volle buit.

In de uitwedstrijd eerder dit seizoen zette RKDSV veel druk naar voor, maar werd het op de counter geklopt door de ploeg uit Moergestel. Hier werd in de return lering uit getrokken en met een wat afwijkende speelwijze begon RKDSV wat afwachtend aan de wedstrijd. De ploeg werd daarbij extra in de kaart gespeeld, doordat de eerste beste (tegen)aanval tot een voorsprong leidde. Mike van der Weert kon in de omschakeling aangespeeld worden en zonder twijfel schoot hij in de korte hoek, de 1-0 op het scorebord. De thuisploeg leunde hierna wellicht iets te ver achterover, want niet veel later was de stand alweer gelijk. Te eenvoudig kon er op het middenveld weggedraaid worden en ook het uitstappen van achteruit gebeurde te laat. Zodoende kon de nummer 8 van de bezoekers vrij eenvoudig van 20 meter afronden, 1-1. Het duel was in het restant van de eerste helft redelijk in balans. RKDSV wist een aantal hoekschoppen af te dwingen en Audacia kreeg één uitgelezen kans op de voorsprong. Doelman Maikel Hoosemans werd gepasseerd maar de inzet die volgde verdween vervolgens voorlangs. Vlak voor rust kwam RKDSV toch opnieuw op voorsprong. Nadat eerst een corner van links nog uitverdedigd kon worden, was een voorzet van rechts te lastig voor de doelman. Berry Kolen stond bij de tweede paal op de juiste plek om eenvoudig binnen te koppen. Zo ging de thuisploeg na een gelijk opgaande eerst helft met een 2-1 tussenstand rusten.

Een tactische omzetting in de rust zorgde ervoor dat RKDSV steeds meer grip op de wedstrijd kreeg en wat verder naar voor ging verdedigen. Na een klein uur spelen wist de ploeg van Frans Verbeek de voorsprong dan ook terecht te vergroten. Een Indraaiende vrije trap leverde de Moergestelse verdediging dusdanig veel problemen op dat de bal niet weggewerkt kon worden. Lars van Doormaal wist optimaal te profiteren en schoot vanuit de kluts raak, 3-1. Enkele minuten later was Mike van der Weert heel dicht bij de definitieve beslissing. Opnieuw was een indraaiende vrije trap van Frank Kolen de aanleiding tot deze kans, maar de rechtsbuiten kopte de bal hard op de lat. Toen een middenvelder van Audacia vervolgens te ver over de schreef ging en zijn tweede gele kaart kreeg, was het duel alsnog gespeeld. De laatste 25 minuten werden door RKDSV gecontroleerd en waar mogelijk zocht men nog naar een vierde treffer. Doordat men enkele kansrijke situaties niet goed uit wist te spelen, bleef de 3-1 tot het laatste fluitsignaal staan.

Desondanks een belangrijke overwinning voor RKDSV, dat nog altijd hoopt op aansluiting bij de bovenste ploegen in deze 4e klasse. De ploeg weet dat daar een reeks opeenvolgende overwinningen voor nodig is. Volgende week speelt RKDSV opnieuw op het eigen sportpark. Tegenstander: GSBW uit Goirle.