RKDSV legt het af tegen Woenselse Boys

260

De laatste uitwedstrijd van het seizoen werd helaas afgesloten met een nederlaag tegen Woenselse Boys, dat er wellicht met de nacompetitie vandoor gaat waar RKDSV zelf op had gehoopt.

De kans op nacompetitie was al minimaal geworden, na de vele gelijke spelen en de nederlaag van afgelopen week. Toch benadrukte Frans Verbeek vooraf dat er nog een klein beetje hoop was, maar dan moest er wel gewonnen worden. met een geïmproviseerde verdediging, waar Nick Reijrink, Rens Timmermans en Berry Kolen ontbraken werd de wedstrijd gestart. Zo maakte Giel Verhagen zijn debuut in de basis en begon een sterk spelende Thom Schepens als centrale verdediger. Toch was het merkbaar dat deze groep nog niet aan elkaar gewend was. Woenselse Boys creëerde al snel enkele kansen, waarvan de eerste al in de vierde minuut werd benut. een vlijmscherpe aanval via de rechterflank werd snel binnen gewerkt. RKDSV leek halverwege de eerste helft wat meer controle te krijgen over de wedstrijd, maar kwam nauwelijks tot kansen. Met goede hoop leek de kleedkamer opgezocht te kunnen worden, maar het einde van de eerste helft werd toch nog benoemenswaardig. Een slordige opbouw van RKDSV werd simpel afgerond, waardoor Woenselse Boys op 2-0 kwam. In de blessuretijd van de eerste helft kwam RKDSV toch terug, doordat Melvin Timmermans door de keeper werd neergehaald. Een terechte penalty, maar de keeper mocht opmerkelijk genoeg verder onbestraft blijven staan. De strafschop werd zoals altijd beheerst binnen geschoten door Mark de Brouwer.

In de tweede helft werd door RKDSV meer de aanval gezocht. dit zorgde soms voor gevaarlijke counters aan de andere kant. Zelf creëerde men slechts enkele kleine mogelijkheden. Er werd aanvallend gewisseld aan RKDSV kant, maar een Woenselse counter zorgde helaas voor de 3-1. De scheidsrechter was RKDSV niet slecht gezind en ging strooien met vrije trappen, waarvan een zelfs binnen het strafschopgebied. Deze werd scherp door Tom Verhoeven binnen geschoten en zo leek het toch nog spannend te kunnen worden. Er was echter niet genoeg tijd om er ook nog 3-3 van te maken en dus bleven de 3 punten in Woensel. 

RKDSV stond wederom met lege handen en zo rest volgende week slechts een afscheidswedstrijd van dit wisselende seizoen. Daar waar in de winterstop goede hoop was en de uitslagen hoopvol bleven, moet men nu toch voldoende nemen met een plek in de middenmoot. Een domper voor de ploeg van Frans Verbeek, waarbij complimenten uit gaan naar het tweede elftal dat een hele mooie reeks overwinningen neerzet en bij gebrek aan nood ook het eerste elftal goed weet aan te vullen.