RKDSV maakt pas op de plaats na dramatische start bij Jong Brabant

1648

Dankzij een zeer zwakke openingsfase heeft RKDSV de uitwedstrijd tegen Jong Brabant met grote cijfers verloren. De ploeg van Frans Verbeek was aan een uitstekende reeks bezig maar begon zonder enige overtuiging, zeer apathisch aan het duel en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd.

Na een 20 minuten spelen keken de Diessenaren al tegen een 5-0! achterstand aan, wat natuurlijk een onoverbrugbare stand was. Vooraf gemaakte afspraken werden totaal niet nagekomen en iedere doelpoging van de thuisploeg was raak. Met name het gebrek aan scherpte rondom standaardsituaties was tekenend. Liefst 4 van de 5 treffers ontstonden immers uit hoekschoppen, vrije trappen en een (Diessense) inworp.

Al na een kwartier werd verdediger Berry Kolen naar voor gedirigeerd, in een poging om sneller druk te kunnen zetten. Doordat de Diessenaren nauwelijks over de grond speelden, kwam men echter niet aan aanvallen toe en moest men bij iedere uitverdedigde (lange) bal van Jong Brabant weer alle zeilen bijzetten. Pas na de 6e treffer van de thuisploeg kwam RKDSV tot een paar kansjes, maar ook in deze situaties ontbrak het aan een stukje doortastendheid en zo moest de ploeg na 45 minuten met de staart tussen de benen richting de kleedkamers.

Na rust kon/mocht RKDSV wel wat meer balbezit houden. Het creëerde daarbij enkele goede kansen, maar het benutten daarvan was niet weggelegd voor de Diessense aanvallers. Zelfs een toegekende strafschop kon op deze middag niet tot doelpunt worden omgezet. Aan de overzijde kon doelman Jan Abrahams zich nog een paar keer onderscheiden met een aantal goede reddingen, om erger leed te voorkomen.

Om het doelsaldo nog enigszins te redden bleef RKDSV nog wel op jacht gaan naar een beter resultaat maar pas in de slotminuut kon Lars v Doormaal op aangeven van Job Janssen de eretreffer aantekenen, 6-1. Enkele tellen later besloot scheidsrechter Blötevogel een einde te maken aan deze (voor RKDSV) vervelende wedstrijd.

Deze middag werd RKDSV dus de halt toegeroepen door concurrent Jong Brabant, in de strijd om een top 4 klassering. Aanstaande zondag kunnen de spelers in de thuiswedstrijd tegen Riel laten zien dat dit een incident was en revanche nemen voor deze pijnlijke nederlaag.