RKDSV mist aansluiting na nederlaag tegen GSBW

1821

In de thuiswedstrijd tegen concurrent GSBW is RKDSV er niet in geslaagd om een vierde zege op rij te boeken. Een overwinning tegen de Goirlese formatie had aansluiting bij de top 5 betekent, maar dat lukte de ploeg van stand-in coach Christ v Dorst dus niet. De 1-3 uitslag deed geen recht aan het spelbeeld over 90 minuten, maar daar heeft RKDSV niets aan.

In de openingsfase moest RKDSV zich (even) aanpassen aan het 1-3-5-2 systeem dat GSBW hanteerde. Op het middenveld kwamen Diessenaren een mannetje tekort waardoor de druk al snel toenam. Binnen 10 minuten kwamen de gasten dan ook verdiend op voorsprong, 0-1. Uit een cornervariant werd deze voorsprong ook nog bijna verdubbeld, maar gelukkig was de bezetting bij de tweede paal in orde en kon een tweede tegentreffer worden voorkomen. Na een tactische omzetting kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd en wist men via de zijkanten vaak door te komen. Uit de vele voorzetten ontstonden ook diverse kansen en hoekschoppen maar tot een doelpunt kwam het niet. Met een kopbal bij de eerste paal was Tom Verhoeven nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman. RKDSV nam in de eerste helft steeds meer initiatief, maar kwam na ruim een half uur goed weg toen een strakke voorzet door de spits van GSBW tegen de lat werd gewerkt. In de slotfase van de eerste helft zakte het tempo en werden er ook geen kansen meer gecreëerd door beide elftallen.

Na de onderbreking werd het veld steeds zwaarder maar desondanks bleef RKDSV jagen op de gelijkmaker. De Diessenaren voetbalden misschien wel beter dan in de voorgaande wedstrijden, alleen bleven de doelpunten dit keer uit. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam de thuisploeg steeds meer risico en hiervoor moest het na ruim een uur spelen de rekening betalen. Een snelle counter van GSBW leidde tot een kopie van het openingsdoelpunt en daarmee leek de wedstrijd beslist, 0-2.

Dat het met de mentale weerbaarheid wel goed zit aan Diessense zijde bleek deze wedstrijd opnieuw. Met onder andere  Bram van Gestel en Daan van de Groep als invallers bleef RKDSV de aanval zoeken en na 70 minuten werd men hiervoor beloond. Een prima voorzet van Frank Kolen werd door Tijn Janssen bij de eerste paal met het hoofd tot doelpunt verlengd, 1-2. Het had er alle schijn van dat de wedstrijd toch nog gekanteld kon worden en zowel Job (kopbal in de handen van de keeper) als Tijn Janssen (schot van ver over verlaten doel) waren dicht bij de gelijkmaker. Enkele minuten later was het echter GSBW dat voor het 4e doelpunt van de middag zorgde en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Maikel Hoosemans kon in eerste instantie nog redden in een één tegen één situatie maar was vervolgens kansloos bij de rebound, 1-3.

Met nog een paar minuten op de klok was RKDSV niet meer bij machten om nog iets terug te doen en zo leidde men voor het eerst sinds begin December weer een nederlaag. Ondanks het verlies waren er deze middag genoeg aanknopingspunten voor een positief vervolg van de competitie. Volgende week speelt RKDSV opnieuw een thuiswedstrijd, met Oisterwijk als tegenstander.