RKDSV verliest kansloos tegen sterk Bergeijk

380

Afgelopen zondag, 24 maart, moest het eerste elftal van RKDSV aantreden tegen Bergeijk. Om nog enigszins bovenin de competitie mee te draaien moest deze wedstrijd gewonnen worden. De ploeg van trainer Frans Verbeek kwam echter van een koude kermis thuis en verloor geheel terecht met 0-2 van het sterk spelende Bergeijk.

De bedoeling was om Bergeijk vanaf het beginsignaal terug te dringen, zodat zij hun sterke voorhoede niet konden voeden. Bergeijk speelde zich gemakkelijk onder de druk uit en kon zodoende hun sterke aanvallers bereiken, waardoor RKDSV al snel terug gedrongen werd. Enkele mogelijkheden van de bezoekers werden echter niet benut. De ploeg uit Diessen kwam beter in de wedstrijd en begon zich meer en meer op de helft van Bergeijk te begeven. Dit leidde echter nog niet tot grote kansen. Rond het halfuur kwam Bergeijk alsnog op voorsprong, door simpel balverlies op het middenveld van RKDSV. Deze counter werd door de behendige linksbuiten van Bergeijk koelbloedig afgerond. Kort hierna verdubbelden de bezoekers zelfs de score. Een voorzet werd niet goed verwerkt door de Diessense verdediging en de rebound werd simpel binnen getikt door een middenvelder van Bergeijk.

In de tweede helft probeerde Diessen de ploeg uit Bergeijk wederom terug te dringen, maar het was Bergeijk dat door enkele counters toch weer gevaarlijk werd. Deze mogelijkheden werden echter niet benut. De ploeg van Frans Verbeek ontbeerde scherpte en felheid, waardoor ook in de tweede helft geen kansen werden gecreëerd. Daardoor valt er in dit verslag niet veel te vertellen over het restant van de wedstrijd. Enig pluspuntje van deze wedstrijd was Siem van Doormaal, die de score niet verder op liet lopen door een aantal vakkundige reddingen. RKDSV zal zich snel moeten herpakken om in de subtop te blijven spelen en niet af te zakken naar de middenmoot. Veel tijd heeft men hier niet voor, want komende zondag 31 maart speelt RKDSV tegen het hoog geklasseerde Vessem. De nummer twee van de competitie zal gebrand zijn om tegen de Diessenaren resultaat te boeken, om nog enigszins in het spoor te blijven van koploper Hoogeloon.

Een fotoverslag gemaakt door Nick van Hees kan je vinden in deze link: http://nicksfotografie.nl/2019/03/24/rkdsv-1-bergeijk-1/