RKDSV verliest van sterk Spoordonkse boys

253

Afgelopen zondag heeft het eerste elftal van RKDSV thuis met 0-5 verloren van Spoordonkse boys. Door blessures mistte de thuisploeg veel spelers en dit in combinatie met een sterke tegenstander leverden een terechte nederlaag op.

In het eerste half uur van de wedstrijd was het aan beide kanten aftasten. Dit leverden aan beide kanten geen kansen op. Na ongeveer een half uur spelen was het de aanvoerder van de gasten die een (onterecht verkregen) vrije trap schitterend in de kruising schoot. Een paar minuten later was het weer een doodspel moment wat RKDSV de das om deed. Een corner werd niet goed weggewerkt en kon in tweede instantie simpel worden binnengekopt. RKDSV kreeg zelf nog 1 kans, helaas werd de inzet van Bram van Gestel goed gekeerd door de doelman. Hiermee stond de ruststand van 0-2 op het scorebord.

In de tweede helft probeerde de ploeg van Frans Verbeek wat meer druk naar voren te gaan zetten en zo op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Helaas was het niet bij machten om het Spoordonk lastig te maken. Via een aantal goed uitgespeelde counters werd het uiteindelijk 0-5. Zelf creƫerde de thuisploeg ook in deze helft 1 grote kans. De ingevallen routinier Mark de Brouwer zette Bram van Gestel voor de keeper. Helaas was deze, ook dit keer weer met een puike redding, de baas.

Volgende week kans op eerherstel. RKDSV mag dan op bezoek bij Audacia. Een belangrijk duel om afstand te houden met de onderste ploegen. Let op, wedstrijd start om 14.00u.