RKDSV Vr1 beloont zichzelf met 3 punten!

170

Op deze zonnige en warme zondag mochten we weer thuis aantreden tegen Jong Brabant Vr1. Een jonge ploeg die we gezien de eerdere resultaten op voorhand niet mogen onderschatten. Gwen en Katja zijn nog geblesseerd, waardoor we met 13 dames sterk waren.

We kwamen goed uit de startblokken, wat na 2 minuten al resulteerde in een enorme kans voor Sanne. Zij kwam goed door vanaf rechts en probeerde de bal in de verre hoek te plaatsen, helaas ging de bal rakelings aan de verkeerde kant van de paal naast. De toon was dus gezet en net als bij de voorgaande wedstrijden werd achterin vrijwel niets weggegeven. Na zo´n 15 minuten kwam Lisa na goed combineren 1 op 1 te staan met de keepster van Jong Brabant. Echter wist de keepster keurig redding te brengen.

Na ruim een kwart wedstrijd gespeeld te hebben wist Jong Brabant dan toch een levensgrote kans te creëren; deze werd rakelings langs geschoten. Echter raakten we niet van slag, waardoor we verder gingen met het creëren van kansen. Helaas wisten we het net voor rust niet te vinden; de keepster van Jong Brabant verrichtte meermaals goede reddingen en een aantal keer ontbrak de nauwkeurigheid in de afwerking. We gingen dus met een brilstand rusten.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld; RKDSV nam het initiatief en dat resulteerde meteen in de 2de levensgrote kans van de wedstrijd. Ditmaal kwam Plonie 1 op 1 te staan met de keepster. Helaas bleek dit keer de paal in de weg te staan, waardoor het overwicht nog steeds niet op het scorebord tot uitdrukking kwam. Hierna volgde een slordige fase. Jong Brabant kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten en werd daardoor niet extreem gevaarlijk. Na zo’n 75 minuten volgde de 3de levensgrote kans van de wedstrijd. En ja, het was driemaal scheepsrecht! Pien schoot de bal buiten het bereik van de keepster tegen het net aan: 1-0! Nu was het dus zaak om het achterin dicht te houden en zo de overwinning binnen te slepen. 10 minuten voor tijd leek de snelle linksbuiten de verdediging te snel af te zijn. Echter wist Rebecca ervoor te zorgen dat zij niet op doel kon schieten. De vrije trap die volgde ging voorlangs. Even later kregen we zelf via een vrije trap nog de kans om de score te verdubbelen. Helaas resulteerde dit niet tot de 2-0. In de dying seconds van de wedstrijd zette Jong Brabant nog even aan. Dit resulteerde weer in een vrije trap randje 16. Ditmaal werd de vrije trap tot corner verwerkt. Deze zorgde uiteindelijk niet voor veel gevaar, waarna er afgefloten werd.

In de competitie hebben we nog steeds geen tegendoelpunt gekregen. Daarbij optellend dat we iedere wedstrijd minimaal 1x gescoord hebben, resulteert dit voor nu in de maximale score en de eerste plaats! Volgende week mogen we op bezoek bij Wilhelmina Boys, naar verwachting een geduchte tegenstander. We zullen er alles aan gaan doen om de 3 punten mee naar Diessen te nemen, alle support is welkom!