RKDSV VR1 doet nog steeds mee om de prijzen!

222

Na het gelijkspel uit tegen Unitas ’59 waren we maar liefst 2 weken vrij geweest, maar vandaag mochten we weer de wei in. We speelden tegen EMK, die 1 punt achter ons stond en het was dus meteen een wedstrijd van alles of niets. Met nog 4 wedstrijden te gaan staan wij op 1 punt van de koploper Best Vooruit. Het was dus zaak om te winnen om in het spoor te blijven van de koploper. We kunnen ons geen foutje meer permitteren, maar Best Vooruit kan dat ook niet want dan gaan wij erop en erover. In de uitwedstrijd tegen EMK hadden we met 3-2 verloren, dus er viel ook nog wel wat recht te zetten. Iedereen was super scherp en super gemotiveerd om aan de wedstrijd te beginnen.

We verrasten EMK door zonder links en rechtsbuiten te starten, maar wel met 2 diepe spitsen met via de flanken opkomende middenvelders. Vanaf de aftrap werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van EMK. We hadden zeker 80% balbezit en al snel kregen we kansen. Met goed en verzorgt voetbal speelden we EMK helemaal ondersteboven. Na 6 min scoorde Puck met een schitterende volley de 1-0, nog geen 10 minuten later was het al 2-0 door Roos en Sanne maakte net voor rust de 3-0 wat tevens de ruststand was. De trainer van Best Vooruit was ook een kijkje komen nemen maar wist genoeg bij de rust en ging weer richting huis. (haha)

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste en na 10 minuten maakte Katja de 4-0 en was het voor zover dat het nog niet duidelijk was de wedstrijd helemaal gelopen. Gwen scoorde natuurlijk ook vandaag weer en Lieke tekende voor het slotakkoord. Maar liefst 6-0 was de einduitslag en dat was zeker geen overdreven uitslag. Een geweldige wedstrijd van onze kant waarbij we werkelijk waar niet 1 kans hebben weggegeven (top verdediging), we op het middenveld de tegenstander helemaal gek speelden en voorin zorgden voor de nodige doelpunten en geweldige combinaties. Top wedstrijd dames.

Nog 3 wedstrijden te gaan, met nog steeds 1 verliespunt achter op Best Vooruit. Wij moeten alles blijven winnen en hopen dat Best Vooruit ergens een foutje maakt, dan zijn wij er als de kippen bij om daarvan te profiteren, Aanstaande zondag spelen we uit tegen ODC de nieuwe nummer 3 in de stand en dus weer een moeilijke pot maar daar zijn we onderhand wel aan gewend. To be continued!