RKDSV Vr1 en Wilhelmina Boys Vr1 delen punten

203

Op deze winderige ochtend stond de topper tussen de nummer 1 en 2 op het programma. Sanne was helaas geblesseerd, waardoor we slechts met 12 van ons eigen team waren. Gelukkig kwamen Britt van Gestel en Britt van Korven ons op deze vroege morgen versterken, waarvoor dank!

Om 10 uur werd er afgetrapt op het sportpark van Wilhelmina Boys. Al snel werd duidelijk dat deze tegenstander van een hoger niveau was dan de voorgaande tegenstanders. Echter bleven onze dames rustig, waardoor we in het begin van de wedstrijd de controle probeerden te pakken. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien het kunstgras ervoor zorgde dat de bal soms een andere richting op ging dan verwacht.

Het eerste kwartier zorgde niet voor echte hoogtepunten. Aan beide kanten werden wat kansen gecreëerd, maar dit zorgde niet voor gevaarlijke doelpogingen. Na zo’n 20 minuten kwam Lisa op het middenveld aan de bal. Zij twijfelde geen moment en wist de bal hoog achter de keepster te schieten! 0-1! Gezien we de wedstrijd redelijk controleerden, leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter door een fout in de opbouw werd het na 30 minuten 1-1; de bal werd door een van de sterk spelende spitsen vakkundig tegen het net gewerkt. Hierna werd het spel wat onrustig en moesten we de controle opnieuw weer zien te krijgen. Dit lukte vrij snel, waardoor we elkaar ook weer wat beter wisten te vinden. Na zo’n 38 minuten kwam Plonie op zo’n 20 meter van de goal aan de bal en zij volgde Lisa’s voorbeeld goed op; het goede schot belandde hoog in de goal, waardoor de voorsprong weer een feit was. Wilhelmina Boys wist op enkele afstandsschoten en corners na geen grote kansen te creëren, waardoor we met 1-2 gingen rusten.

Na rust werden enkele wissels doorgevoerd; Mascha en Pien werden vervangen door Britt van Korven en Britt van Gestel. Al snel bleek dat Wilhelmina Boys zich had voorgenomen om zo snel mogelijk de gelijkmaker te gaan maken. Onze dames hadden moeite met de druk, wat in het eerste kwartier van de tweede helft resulteerde in 3 enorme kansen voor de dames van Wilhelmina Boys. Echter kwamen zij hierbij tweemaal Anouk tegen en eenmaal de paal, waardoor de voorsprong op het scorebord bleef staan. Wilhelmina Boys bleef goed druk houden en we wisten ons – in tegenstelling tot in de eerste helft – hier niet goed onderuit te spelen. Hierdoor raakten we de bal snel kwijt en waren we voornamelijk aan het verdedigen. Ook al waren we voornamelijk aan het verdedigen, zo’n kwartier voor het einde kwam dan toch een enorme kans op de 1-3; de keepster van Wilhelmina Boys speelde de bal verkeerd in, waardoor Roos de bal kon onderscheppen en de keepster kon omspelen. Echter ging Roos’ schot helaas net naast, waardoor de voorsprong niet uitgebreid werd. We bleven karakter tonen en vechten voor wat we waard waren. Helaas viel dan zo’n 5 minuten voor het einde toch de gelijkmaker; de spits draaide goed weg en wist met een schot vanaf +-20 meter de bal via onderkant lat in het doel te schieten. Daarna volgde nog een kleine kans van Wilhelmina Boys, maar deze werd over geschoten. Na ruim 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af en konden we met 1 punt terug naar Diessen.

Al met al een verdiende uitslag, waarbij we – ondanks de late tegentreffer – tevreden mogen zijn met een punt. Volgende week wacht de volgende topper – want de verschillen bovenin zijn klein – tegen nummer 4 RPC Vr 1. Alle support is weer welkom!