RKDSV Vr1 gaat vol voor 3de plaats!

316

Heel even een update! Vorige week werden we kansloos afgeslacht door Hapert en kunnen we door een 0-4 nederlaag de koppositie of eventueel plek 2 wel vergeten. We hadden moeten winnen maar als je dan na 12 seconde al met 0-1 achter staat wordt het een moeilijke middag. Hapert was duidelijk een maatje te groot en de einduitslag van 0-4 was niet eens geflatteerd. Balen, maar soms loop je tegen zo’n zeperd op maar weet je ook weer meteen waar je aan toe bent.

Gisteren speelden we uit tegen Terlo die dan weer op het vinkentouw zaten voor de 3de plaats die we nu toch echt niet meer willen afgeven. Terlo is een jonge ploeg die met een paar heel leuke voetballers en een hoop strijd op een keurige 6de plaats staan. Het was dus vandaag zaak om ze daar ook te houden. Met de bespreking werd er vooral de nadruk gelegd op een betere concentratie en dat we wel meteen aan moesten staan en niet zoals vorige week je met een 0-1 achterstand begint na 12 seconde zonder ook maar 1 bal te raken. Wie onze Vr1 een beetje kent weet dat ze dit heel goed in hun oren knopen. Vanaf de aftrap ging de bal meteen rond en met een splijtende pass van Katja stond Gwen vrij voor het doel en die rondde deze aanval ook meteen heel netjes af. We stonden dus na 34 seconden met 0-1 voor, wat een start. Dit is toch wel meteen een stuk fijner voetballen. Op het toch wel slechte veld lieten we de bal goed rond gaan en Terlo kon alleen maar toekijken. Het enige wat ontbrak was de 0-2 en/of de 0-3. Ruststand maar 0-1 helaas.

Had Terlo dan helemaal niks in te brengen? Ze deden er alles aan, werkte hard maar het stond bij ons als een huis. Gedurende de 2de helft creëerden we nog wel 5 a 6 100% kansen, maar het wilde maar niet lukken om Terlo de definitieve nekslag te geven en dan weet je dat ze ook een paar kansjes gaan krijgen. Het was nu zaak om de 3 punten binnen te harken en eigenlijk had hier ook maar 1 team recht op. Terlo begon het over een andere boeg te gooien maar onze meiden stonden zeker een mannetje (haha). Als ik iets mag benoemen waar we dit jaar sterker in zijn geworden is het dat toch wel. We zijn meestal van het zo mooi mogelijk voetballen maar als het moet dan kunnen onze dames zeker ook strijden. Uiteindelijk trokken we de 0-1 dan ook over de streep en de 3 punten zijn weer binnen. Ik was eerlijk gezegd wel een beetje bang voor het nachtkaars effect na vorig week maar niets is minder waar. Aanstaande donderdag spelen we om 19.45 uur de uitwedstrijd tegen Hilvaria die tevens ook nog voor plaats 3 strijden. Ik zou zeggen, komt dat zien!

To Be Continued!

De legendarische spreuk van deze week is: Niet reageren maar anticiperen!