RKDSV Vr1 klampt weer aan

160

Vorige week waren we vrij maar toch kwamen we 3 punten dichter bij de koploper ODC want die verloren met 2-1 van EMK die nu samen op kop staan gevolgd door onze dames op nog maar 3 punten.

Afgelopen zondag speelde we uit tegen OJC Rosmalen een zeer geduchte fysieke tegenstander. We wisten vtv dat het niet makkelijk zou gaan worden maar dit zijn nu net de wedstrijd waar het om gaat. De VR1 heeft de laatste weken wel een groot probleem om 11 fitte speelsters op het veld te krijgen. Wekelijks komt er een blessure bij en gelukkig kunnen we altijd rekenen op de steun van de VR2. Vandaag sloten er maar liefst 3 speelsters van de vr2 bij ons aan dus waren we weer op volle oorlogssterkte en dat zou vandaag ook wel nodig zijn. Vanaf het eerste fluitsignaal ontstond er een pittige en vrij fysieke wedstrijd en onze dames kunnen heel goed voetballen maar het fysieke is dan net weer een minder kant van ons. We voetbalden er ons redelijk goed onderuit en al vrij snel zouden we door een handsbal een penalty moeten krijgen maar iedereen had het gezien behalve, juist de scheidsrechter. Rosmalen speelde met de regen en wind vol in de rug en beukte letterlijk en figuurlijk in op onze verdediging maar die gaven geen krimp. Na ongeveer 20 minuten kregen we na de 2de  100% handsbal wel een penalty en dat gaat onze Puck (17 jaar) even achter de bal staan en schiet de strafschop feilloos binnen. Nog geen tien minuten later legt de scheidsrechter de bal weer op de stip voor een vermeende handsbal en Puck schiet deze penalty weer zonder blikken of blozen binnen, lekker hoor Puck 0-2. Met nog 3 minuten te gaan in de eerste helft komt OJC met een keihard afstandschot toch weer terug in de wedstrijd maar nog geen 2 minuten later maakt Katja op een schitterende manier weer de 1-3 en het verschil was weer 2 doelpunten, dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft maakte de 3 dames van de VR2 hun opwachting en ze lieten zich zelf heel duidelijk zien. De wedstrijd was redelijk onder controle maar zo af en toe was er een speldenprik van OJC maar over het algemeen waren we wel de bovenliggende partij. Vijf minuten voor tijd prikte Gwen de 1-4 binnen en de winst was definitief binnen, eindstand 1-4. Een zeer gedegen overwinning op een zeker niet slechte tegenstander. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop die we moeten winnen om de aansluiting te behouden met de top. In deze poule kan iedereen van iedereen winnen is wel gebleken dus volgende week gaan we weer voor goud.